Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A honvédelmi miniszter üzent a fiataloknak, szerinte jó döntés a hadsereghez csatlakozni


A Magyar Honvédség teljes átalakítása zajlik: 21. századi, NATO-kompatibilis, világszínvonalú haderő épül haditechnikai értelemben, amelyben kultúra- és szemléletváltás is zajlik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

A békehaderő egyenruhás munkavállalóit felváltják a hazaszeretettel, harci szellemmel, eltökéltséggel átitatott magyar fiatalok, akik mindennél komolyabban veszik ezt a szolgálatot – fogalmazott a miniszter a Honvédelmi Sportközpontban tartott Szemere Miklós négy tusa lövész-csapatverseny ünnepélyes eredményhirdetésén.

A fiatalokhoz így szólt: ha úgy döntenek, hogy ehhez a folyamathoz csatlakoznak, személyes életükben is jó döntést hoznak, hiszen minden nap azzal fekhetnek le, hogy egy szent ügyet szolgálnak.

„Szükségünk van önökre, szükségünk van a magyar fiatalokra, arra, hogy minél többen ismerjék fel, ha mi magunk nem teszünk a saját védelmünk érdekében, senki más nem fog helyettünk. Ez nekünk a legfontosabb. Magyarország, a magyar kultúra, a magyar értékek fennmaradása – ezeréves történelmünk bizonyítja – csak nekünk fontos, de nekünk mindennél fontosabb” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky.

Ismertette: az országban öt helyen jöttek létre honvédelmi sportközpontok, és már 149 iskolában zajlik a haderőfejlesztés egyik legsikeresebb programja, a Honvéd Kadét Program, így 9500 fiatal ismerkedik a katonai alapismeretekkel.

Mindaz a tudás, tapasztalat, amit a programban és a sportközpontokban szereznek, akkor is megtérül, ha nem a katonai pályát választják – mondta.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az ünnepségen célként fogalmazta meg, hogy valamennyi vármegyében épüljön sportközpont. Elmondta: már nemcsak középiskolásoknak, de általános iskolásoknak is szerveznek katonai akadályversenyeket.

(MTI)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük