Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A hónap végén befejeződik a ceglédi vasútvonal felújítása


Illusztráció

Augusztus végén befejeződik a ceglédi (100a) vonal felújítása, a munkálatok miatti módosított menetrend ezért augusztus 31-ig van érvényben – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: a vasúttársaság mintegy négymilliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból a ceglédi vonal Nyugati pályaudvar előtti szakaszának felújítására, amelynek részeként a pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti szakaszon 5,6 kilométeren átépítik a vágányokat. Emellett a távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják – tették hozzá.

A vonal átépítése májusban kezdődött, a felújítás első és második szakasza július elejére befejeződött. Jelenleg a bal vágány felújítását végzik a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között, a szakasz egy részén az alépítményt már megépítették, hétvégenként a váltócserék folytatódnak – írták.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon a még augusztus 31-ig fennálló korlátozásokról, az érvényben lévő menetrendi módosításokról a Mávinform oldalán tájékozódhatnak az utasok.

atv.hu/MTI