Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A határ védelmét kéri a polgárőröktől a kormány, segítve a rendőrök munkáját


A kormány azt kéri a polgárőröktől, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig és ehhez újra biztosítjuk számokra a költségeik megtérítését – fogalmazott Nyitrai Zsolt miniszterelnöki tanácsadó Facebook-videójában. A határőrök az elmúlt 5 hónapban mintegy ötezren segítették a rendőrök munkáját a határvédelemben.

Fotó: Móra-Net Televízió

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki tanácsadó videójában beszélt arról, februárban Magyarország Kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében, így több mint 9000 polgárőr teljesített szolgálatot az elmúlt 5 hónapban.

Most azt kérjük a polgárőröktől, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig és ehhez újra biztosítjuk számokra a költségeik megtérítését

-hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. Kiemelte,

a több mint 65 ezer, munkájukat önkéntesen végző polgárőrre mindig számíthatunk ha baj van: ha meg kell őrizni a településeink közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az országunk határait.

Úgy vélte, a határvédelem egy komoly és felelősségteljes feladat, ezért köszönet jár a polgárőröknek, hogy segítik a rendőrök munkáját, hamarosan a határvadászokkal kiegészülve.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük