fbpx
Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

A fogyasztók védelme érdekében szigorodik a fogyasztóvédelmi szabályozás Magyarországon


A fogyasztók védelme érdekében május végétől több ponton szigorodik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szabályozása. A Gazdasági Versenyhivatal folyamatosan segíti a piacok szereplőit a változásokra való felkészülésben. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szabályozásának uniós szintű változásai következtében

2022. MÁJUS 28-TÓL HAZÁNKBAN IS ÚJ RENDELKEZÉSEK LÉPNEK ÉLETBE AZ ÁRFELTÜNTETÉS ÉS AKCIÓTARTÁS, ILLETVE A FOGYASZTÓI ÉRTÉKELÉSEK ÉS VÉLEMÉNYEK MEGJELENÍTÉSÉNEK TERÉN.

A nemzeti versenyhatóság már év elején felhívta a vállalkozások figyelmét, hogy időben alkalmazkodjanak az új jogszabályi követelményekhez – egyúttal ajánlásokkal támogatta az érintett piaci szereplőket.

Április 21-én, csütörtökön a Versenyhivatal szakemberei egy kötetlen, nyilvános workshop keretében segítették az érdeklődőket a módosuló szabályozásra való felkészülésben. A résztvevők szakmai előadások, illetve egy e-kereskedelmi szereplőkkel folytatott kerekasztal-beszélgetés során ismerhették meg az új rendelkezések számukra releváns kérdéseit.
A nemzeti versenyhatóság számára a fogyasztóvédelem egyet jelent a magyar emberek védelmével. Mindenki számoljon azzal, hogy kiemelten figyelünk a betegekre, az idősekre, a gyermekekre és a családokra. Ők az úgynevezett sérülékenyebb fogyasztói csoport– indokolta a hatóság aktivitását a verseny-kultúra fejlesztés területén Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke.

A szabályok május végi hatályba lépése előtt a versenyhatóság közösségi kampánnyal is segíteni fogja a piacok megfelelő felkészülését, illetve a fogyasztói tudatosság erősítését a változással érintett területeken, áll a GVH közleményében.


Don`t copy text!
%d bloggers like this: