Közzétette - Kategória - Kárpátalja hírei

A felmentést élvező ukrajnai férfiak sem utazhatnak külföldre


Képünk illusztráció fotó: hajdupress.hu

Kellemetlen újévi „ajándékkal” szolgált az Ukrán Állami Határőrség azon hadköteles korú férfiak számára, akik eddig kedvezményt élvezhettek, és átléphették az államhatárt.

EGYBEHANGZÓ SAJTÓBESZÁMOLÓK SZERINT 2023. DECEMBER 29-E ÓTA MÁR NEM UTAZHATNAK KI SZABADON A FELMENTÉST ÉLVEZŐK SEM. A HATÁRŐRSÉG MUNKATÁRSAI TEGNAP ESTE ÓTA VISSZAFORDÍTJÁK AZOKAT IS, AKIK EDDIG SZABADON KÖZLEKEDHETTEK, PÉLDÁUL A HÁROMGYERMEKES CSALÁDAPÁKAT, A ROKKANTAKAT, VAGY AZ ÁLLAMI SLJAH-RENDSZERBEN SZEREPLŐ ÖNKÉNTESEKET.

Helyszíni beszámolók szerint azt követelik tőlük, hogy keressék fel a hadkiegészítő irodát, ahol speciális kiutazási engedélyt kérelmezhetnek.

EZENTÚL TEHÁT CSAK AZOK LÉPHETIK ÁT AZ ÁLLAMHATÁRT, AKIK A KATONAKÖNYVÜKBEN ILYEN KÜLÖN ENGEDÉLLYEL RENDELKEZNEK. ÖNMAGÁBAN A KEDVEZMÉNYES KATEGÓRIA MÁR NEM OK A ZAVARTALAN HATÁRÁTLÉPÉSRE.

Mint azzal már foglalkoztunk, hamarosan nagyon szigorú új mozgósítási törvényt fogadhatnak el Ukrajnában. Ennek előszele a mostani határszigorítás is. Andrij Demcsenko, a határőrség szóvivője a sajtóhírekre reagálva annyit közölt, munkatársaiknak joguk van a kiutazás feltételeinek alapos megvizsgálására, mert sokan „trükköznek”.

Forrás:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük