Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

A fegyverviselés enyhítését és a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezik a „cigánybűnözés” visszaszorítása érdekében


Novák Előd a Parlament épületénél tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezi oly módon, hogy kötelező legyen letartóztatni azt, aki csoportosan, felfegyverkezve garázdaságot vagy súlyos testi sértést követ el. Elmondta: a javaslat előzménye, hogy néhány hete „majdnem megismétlődött a Cosma-gyilkosság”. Nyíregyházán, egy szórakozóhely előtt megkéselték a Betyársereg megyei vezetőjét, akinek életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg – írja a demokrata.hu.

Képünk illusztráció fotó: reaktor.hu

Novák Előd hozzátette: jogszabálymódosítást kezdeményeznek az önvédelem erősítése, a fegyverviselési lehetőségek szélesítése érdekében is. A párt fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, katonáknak, biztonsági őröknek, vadászoknak és sportlövőknek is. Szélesíteni kell a fegyveres biztonsági őrré válás lehetőségét és az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselést adna a párt. A fegyverviselési engedélyezési eljárást pedig decentralizálni kellene úgy, hogy átteszik a rendőrségtől a megyei kormányhivatalokhoz – tette hozzá.

Az állampolgárok joga fegyverrel is védelmezni saját és embertársaik életét, ezért van szükség a fegyverviselés kiszélesítésére, ahogy az nemrég Csehországban is történt – mondta Novák Előd.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.