Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

A Facebook jelzi, ha a Nagy Testvér figyel


facebook

A Facebook külön figyelmeztetést ad, ha nem sima hackerek, hanem egy ország kormánya próbál meg hozzáférni adatainkhoz.

Újít biztonsági beállításain a Facebook. Az oldalon eddig is jelezték a felhasználók részére, ha a profilhoz illetéktelen személyek próbáltak meg hozzáférni, mostantól azonban arról is kapunk értesítést, ha éppen egy ország kormánya akar belépni a fiókunkba.

A közösségi oldal biztonsági vezetője egy bejegyzésben jelezte, hogy a felhasználókat mostantól egy speciális üzenettel figyelmeztetik, ha a profilt a kormány által finanszírozott szereplők próbálják meg feltörni – vagy legalábbis erre erős a gyanú.

Erre azért van szükség, mertaz ilyen támadások sokkal komolyabbak és hatékonyabbak az átlagnál,így szükségesnek látják a felhasználók tájékoztatását.

„Ha ilyetén módon próbálnak meg hozzáférni adatainkhoz, az arra utal, hogy az asztali számítógépet vagy mobilt kártevővel fertőzték meg” – fogalmazott Alex Stamos. Így akik ilyen üzenetet kapnak, azoknak érdemes teljesen újrahúzni a teljes rendszert,egy egyszerű jelszóváltoztatás nem elég.

A csapat kiemelte: az ilyen támadásokat nem lehet egyértelműen kiszűrni, de ezt a plusz figyelmeztetést csak alapos gyanú esetén küldik majd.

origo


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük