Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A Covid egy újabb variánsát azonosították az egészségügyi szakértők: itt az új BA.2.86 alváltozat, ezek a tünetei


Észak-Írországban azonosították a koronavírus legújabb variánsát az egészségügyi szakértők. A nemrégiben feltárt törzs miatt eddig 19 ember került kórházba és folyamatosan nő a fertőzöttek száma.

Készítő: FABIO FRUSTACI
|
Forrás: EPA

Az új variáns, amely a szakértők szerint az omikron új BA.2.86 alváltozatának része egyelőre nem jelent komoly kockázatot, de ez még változhat. A Népegészségügyi Ügynökség (PHA) jelentései szerint az új variáns megjelenése óta megnőtt a fertőzések száma – írja a The Mirror.

„A BA.2.86 fertőző betegségének kis számú megerősített esetét azonosították Észak-Írországban. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ez a változat súlyosabb betegséget okozna, vagy könnyebben terjedne, mint más változatok. Az azonban megfigyelhető, hogy az előző héthez képest nőtt a fertőzöttek száma” – írja a PHA a közleményében.

Néhány nappal ezelőtt írtunk a koronavírus egyik másik változatáról: a Pirola jelenleg főleg az Egyesült Királyságban tombol. A megfertőződött emberek szokatlan tüneteket produkálnak. A Pirola törzset először Angliában azonosították augusztus végén, és azóta 15 országban mutatták ki, köztük Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban.

A Covid leggyakoribb tünetei a következők: orrfolyás vagy orrdugulás, fejfájás, fáradtság, torokfájás , tüsszögés. Néhány Pirolával megfertőződött ember azonban szokatlanabb tüneteket tapasztalhat:

  • Bőrkiütés
  • A száj duzzanata, fekélyek a nyelven vagy a száj és az ajkak belső felén
  • Piros és fájó ujjak vagy lábujjak
  • Hasmenés
  • Rekedtes hang
  • Viszkető vagy vörös szemek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük