Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

90 ezer forint támogatásban részesül több száz falusi gyógyszertár


Egyszeri, 90 ezer forintos állami támogatást kap 338 kistelepülési gyógyszertár, az erről szóló rendelettervezetet társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kormány.

Ha gyógyszertárat működtető vállalkozás árréstömege nem haladja meg a 9 millió forintot, egyszeri alkalommal fiókgyógyszertáranként 90 ezer forint támogatásban részesül, ha azt az elsőfokú állami adóhatóságnál kérelmezi. A támogatás csak abban az esetben vehető igénybe, ha a fiókgyógyszertár egész évben biztosítja a lakosság gyógyszerellátását – derül ki a normaszövegből.

A hamarosan megjelenő rendelettel az a célja a kormánynak, hogy a kistelepülésen gyógyszertárat működtető vállalkozások részére megnövekedett energiaköltségeik miatt támogatást nyújtson – derül ki az indoklásból. A kistelepüléseken működő gyógyszertárak megnövekedett energiaköltségeinek kompenzálása a szolgáltatás fennmaradását szolgálja – tette hozzá a szöveg.

A hatásvizsgálati dokumentum szerint a kormány az intézkedésre 130,44 millió forintot szán, a társadalmi konzultációhoz a kozigazgatasiegyeztetes@bm.gov.hu e-mail címen 2023. május 20-ig várják az észrevételeket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük