Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

8 tipp, hogy túltedd magad egy fájdalmas szakításon


szakítás
Amikor egy fájdalmas szakítás miatt szenvedsz, nehéz elképzelni, hogy lesz még valaki valaha az életedben – sőt, hogy egyáltalán vágyni fogsz valakire!Azt mondják, egy egy hónapos kapcsolat után legalább egy hétre van szükség ahhoz, hogy feldolgozzuk. Egy ennél hosszabb kapcsolat megszűnésekor pedig akár több hónapba is telhet, mire feldolgozod a szerelmed elvesztését. De kinek van ennyi ideje a múlton keseregni? A következő tippek segítségével gyorsan túljuthatsz a szakítás fájdalmas emlékén.

1. Fogadd el, hogy vége!

Ne bizonytalanodj el, miután véget vetettél a kapcsolatotoknak. Akkor se töprengj azon, hogy hol rontottad el, ha nem tevoltál, aki szakított! Ne hibáztasd magad! Minden párkapcsolat nyomós indokkal ér véget: az egyik fél nem volt boldog vagy nem azt kapta, amit akart. Fogadd el, hogy szakítottatok, és vedd úgy, hogy új lehetőséged van arra, hogy legközelebb jobban csináld.

2. Nem kell azonnal elfelejteni

Attól még, hogy nem élsz párkapcsolatban, nem kell rögtön túltenned magad rajta. Ha túlságosan erőlködsz, hogy elfelejtsd az exedet, azzal többet ártasz, mint segítesz. A felépüléshez mindig időre van szükség – ez a szakításoknálsincs másképp, még akkor sem, ha a kapcsolatotok nem volt éppen ideális. Feküdj le korán és aludj sokáig másnap reggel, vagy maradj otthon péntek este és nassolj: a lényeg, hogyhagyj magadnak időt a gyógyulásra.

3. Szabadulj meg a negatív érzéseidtől!

Figyelmen kívül hagyva, hogy mi történt a kapcsolatotok végén, nem kell haragot tartanod. Mindenki követ el hibákat, és ilyenkor valaki mindig sérül. Ne gyűlöld meg örökre az exedet, és ne szidd mások előtt! Nem hagyhatod azt sem, hogy az exed továbbra is a hatása alatt tartson. Engedd el az iránta érzett negatív érzéseket, és helyette egy jövőbeli szerelem és boldogság képe lebegjen a szemed előtt!

4. Találd meg újra önmagad!

Nem szokatlan, hogy valaki veszít az egyéniségéből egy tartós kapcsolatban, ahol az „én” helyett „mi” leszünk. Ezért egy szakítás után újra meg kell találnod önmagadat. Egy kiskényeztetés nem árt: vegyél egy habfürdőt, tarts maratont a kedvenc sorozatodból, főzd meg a kedvenc kajádat, amit az exed persze utált.  Eljött a megfelelő idő ahhoz, hogyátgondold, ki is voltál korábban, ki voltál a kapcsolatodban, és ki akarsz lenni a továbbiakban. Egy friss szakításból való felépülés során megérdemled, hogy magadra koncentrálj!

5. Töltsd az időt a barátaiddal!

Egy párkapcsolat során nemcsak a személyiségedet veszítheted el könnyen, de a barátaidatis. Ha valakinek a párja vagy, az azt jelenti, hogy rengeteg időt töltötök együtt – és minél jobban érzed magad a partnereddel, annál inkább megszakad a kapcsolatod a baráti köröddel. Szingliként ismét élhetsz társasági életet, de ezt az időt ne az exed kitárgyalására vagy a párkapcsolati problémáid felemlegetésére fecséreld! Érezd jól magad, nevess sokat, és illeszkedj be ismét a baráti társaságodba!

6. Élj a hobbidnak!

A pároddal töltött idő bizony a hobbik kárára is megy, amelyek egy kapcsolatban háttérbe szorulhatnak: olvasás helyett bulizni mentetek, vagy megesett, hogy félbehagyva az ékszerbarkácsolást, inkább a kanapén ültél, hogy az exed kedvenc filmjét nézd? A felszabadult időt újra a hobbijaidnak szentelheted, ezáltal pedig rátalálhatsz a korábbi önmagadra.

7. Mozogj!

Semmi sem tereli el úgy a figyelmedet a problémáidról, mint az edzés. Ez akkor is így van, ha kocogás közben csak az jár a fejedben, hogy mennyire utálsz edzeni! Hazaérve minden délután menj el futni vagy reggelente járj edzőterembe! Így a sportolással formába is hozhatod a testedet, és ezáltal nemcsak az önbizalmadat növelheted, de annak az esélyét is, hogy megismerkedsz valakivel – már ha készen állsz rá.

8. Fedezd fel az értékeidet!

Ez az utolsó és legfontosabb tanács mind közül. Csak mert a kapcsolatodnak immár vége, az nem a te személyes kudarcod. Mindenkivel megtörténik ilyesmi időnként, és előbb vagy utóbb mindenki túljut rajta. Ne felejtsd el: érdekes, izgalmas személyiség vagy! A világ tele olyan emberekkel, akik csak arra várnak, hogy megismerhessenek.

(B.Cs.; lifehack)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük