Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Beregsurány, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

57 ezer doboz csempészcigarettát fogtak a Beregsurány – Asztély határátkelőn


57 ezer doboz csempészcigarettát fogtak a Beregsurány - Asztély határátkelőn

© Foto: ukrán határőrség

Beregsurány – Szlovák diplomáciai küldeményként próbáltak Magyarországra juttatni egy kisbusznyi cigarettát az Asztély-Beregsurány határátkelőn.

A magyar-ukrán közúti határátkelő ukrán oldalának zöld folyosóján jelentkezett kilépésre egy szlovák rendszámú furgon. Vezetőjének viselkedése miatt az ukrán vámosok nem engedték tovább, és felszólították, hogy nyissa ki a jármű rakterét. A sofőr erre nem volt hajlandó, és visszafordulva megpróbálta elhagyni az átkelő területét. A kárpátaljai sajtóorgánumok információi szerint a járművezető diplomáciai védettségre hivatkozott.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1033979860024406/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

A kilépési sorompónál azonban feltartóztatták, ahol a határőrség nyomkereső kutyája jelezte, hogy a jármű tiltott árut tartalmazhat. Ezt követően az ilyen esetekre felhatalmazott személyek jelenlétében kinyitották sofőr közlése szerint diplomáciai küldeményt szállító furgont, melynek raktere dugig volt cigarettával.

A vámosok közel 57 ezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott dohányárut számláltak össze, melyek összértéke jóval meghaladja a félmillió hrivnyát. A Szlovákiára nézve is kínos ügyben az Ukrán Biztonsági Szolgálat indított nyomozást – adta hírül az ukrán határőrség sajtószolgálata.

Palkó István/Szabolcsonline


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük