5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését

influenza szezon
Amikor a testvéred tüsszögve jön haza, és állandóan az orrát fújja, vajon hogyan tudsz megküzdeni a vírusokkal vagy baktériumokkal, amelyeket hazavitt? Ne ess pánikba, itt van 5 hasznos tipp, amelyek segítségével megelőzheted, hogy elkapd a náthát.
Moss kezet rendszeresen!
Ezt már biztosan sokszor hallottad, de a kézmosás valóban az egyik legkönnyebb módja annak, hogy eltávolítsd a kórokozókat a Állítsd meg a nátha terjedését!kezedről. Körülbelül a betegségek 80%-át az okozza, hogy nem mossuk meg a kezünket, és a kórokozók eljutnak a szemünkbe, a szánkba, vagy éppen az orrunkba. Barátkozz meg a gondolattal, hogy a lakásban sok baktérium van, de ha mindenkinek tiszta a keze, akkor sokkal kisebb esély van arra, hogy bárki is megbetegedjen.

Amikor kezet mosol, figyelj oda, hogy légy alapos, és legalább 20 másodpercig tartson a művelet! Az ujjközeidet se felejtsd el alaposan megmosni! Ha éppen nem tudsz kezet mosni, használj kézfertőtlenítő gélt, amelynek alkohol-tartalma minimum 60%!

Takard el az orrod és a szád!
Ha köhögünk vagy tüsszentünk, a szánk elé kell tennünk a kezünket, hogy a kórokozókat ne terjesszük a levegőben, de még jobb, ha zsebkendőbe tesszük mindezt, így ugyanis nem kerülnek a kezünkre a baktériumok. Mindenesetre jobb, ha orrfújás, köhögés vagy tüsszentés után mindig kezet mosol.

Fertőtleníts!
A megfázást okozó kórokozók akár órákig képesek élni mindenféle felületen. Különösen azok veszélyesek, amelyeket nem vagy ritkán fertőtlenítünk és gyakran használunk, ilyen a távirányító (ez különösen hemzseg tőlük), a kilincsek, a telefon, a székek és a gyerekjátékok. Hogy ne terjedjenek innen át a kórokozók, fertőtlenítsd rendszeresen ezeket a területeket! Fertőtlenítő oldatot te is egyszerűen tudsz készíteni. Nincs más dolgod, mint összekeverni 2,5 l meleg vizet 0,25 l fehérítővel, ezután pedig ráspriccolod azt a kívánt felületre.

Használj eldobható dolgokat!

A megfázást el lehet kapni használt törölközőkről és egyéb tárgyakról is a fürdőszobában. Amikor valaki beteg a családban, tanácsos amit csak lehet, eldobható (pl. papírból készülő) változatra cserélni. Fogkefét feltétlenül cserélni kell, de ágyneműt is tanácsos!

Erősítsd az immunrendszered!

Az egészséges ételek fogyasztása, a sok alvás, a rendszeres testmozgás és a stresszmentes napok erősítik az immunrendszeredet, ezáltal jobban tudsz védekezni a betegségek ellen.

(KamaszPanasz)