Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

5 ok, miért annyira gyakori a megcsalás a párkapcsolatokban


megcsalás

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a megcsalásról mindig csak az egyik fél tehet, pedig nem. Érdemes a kapcsolat mindkét résztvevőjét felelősségre vonni, ugyanis a félrelépéshez két ember viselkedése vezethet. Hogy mire is gondolok pontosan? Íme!

1. A partneretek azt hiszi, nem érdekel már titeket

Hiába, az élet néha közbeszól. A rózsaszín köd lejjebb száll, a munka több lesz, a figyelmünk pedig egyre kevesebb. Ebből a partnerünk pedig csak annyit érez, hogy egyre kevésbé figyelünk rá. Nincs időnk meghallgatni, nincs energiánk elmenni vele szórakozni, és legkevésbé sincs erőnk szerelmi életet élni. Innen nézve nem is olyan meglepő, ha a magára hagyott fél máshol keresi a boldogságát. Természetesen a megcsalásra nincs mentség, de érdemes odafigyelnetek arra, mennyi időt is szántok a másikra. Hiszen igaz a mondás, miszerint mindig annyit kapsz vissza, amennyit beleteszel.

2. A félelem hiánya

A statisztikák szerint a nők 68, míg a férfiak 74%-a nem utasítana el egy viszonyt, ha biztosra vehetné, hogy nem bukik le. A mai világnak köszönhetően azonban már szinte képtelenség lenne egy ilyen dolgot titokban tartani egy olyan ember előtt, akivel együtt élünk. Kutakodni nem kell, de érdemes résen lenni és figyelni a jelzésekre. Ha pedig a másik oldalon álltok, ne is áltassátok magatokat azzal, hogy a partneretek semmit sem sejt!

3. Alkalom szüli a lehetőséget

Egy nemrég készült felmérés szerint a nők 13%-a és a férfiak 36%-a mondta, hogy hajlamosak egy-egy üzleti út, kiruccanás alkalmával beadni a derekukat, és engedni a csábításnak. Egy ilyen út alkalmával, néhány pohár ital után a gátlások eltűnnek, az érzelmeink pedig előtérbe kerülnek. Eszünkbe juthat, mennyire magányosnak is érezzük magunkat, ez pedig mind tudjuk, hova vezethet, főleg, ha velünk szemben valamelyik sármos kollégánk ül. Ha szeretnétek ezt elkerülni, tudatosítsátok magatokban, hogyan éreznétek magatokat, ha a ti párotok árulna el így titeket. Gondoljátok végig, mit éreznétek, ha ti lennétek a szenvedő alany, akit megcsaltak.

4. A családi háttér

Köztudott, hogy alap viselkedési mintáinkat otthon, családi körben szerezzük meg életünk első éveiben. Egy tanulmány szerint igaz ez arra is, mennyire hűségesek a szülők. Ha egy vagy esetleg mindkét szülő megcsalta a másikat, nagy eséllyel fordul ez elő a későbbiekben a gyermekükkel is. Persze ez nem azt jelenti, hogy kerüljetek el mindenkit, akinek a szülei megcsalták egymást, de néha jó tisztában lenni azzal, mivel is állunk szemben. Ha pedig a ti szüleitek tették ezt meg egymással, akkor mindig gondoljatok arra, hogy ezáltal egy olyan rossz példát láttatok, amit ti magatok sosem követnétek el!

5. Nem gondoljátok végig a következményeket

A legszomorúbb, hogy mi, emberek sokszor olyan önző módon cselekszünk, hogy végig sem gondoljuk, mekkora fájdalmat, sebet és szomorúságot okozhatunk a partnerünknek. Ne feledjétek, mindig viselkedjetek úgy, ahogy ti is szeretnétek, ha veletek viselkednének.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük