Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

3 napos időjárás-előrejelzés: ilyen idő várható karácsonykor


Fokozatosan csökken a csapadék intenzitása, valamint területi kiterjedése. Délnyugat felől enyhébb léghullámok érik el hazánkat, így majd egyre inkább esőre vált a csapadék. Az ünnepekre enyhe, szárazabb időben lesz részünk.

Vasárnap: enyhe lesz a Szenteste

Túlnyomóan borult idő várható, a csapadék intenzitása és kiterjedése lassan csökken, ezzel együtt a halmazállapot váltás határa kelet, északkelet felé tolódik el. A síkvidékeken egyre inkább eső várható. A hegyeinkben, illetve északkeleten kitarthat a havazás. A délnyugat, nyugat felől érkező enyhülés hatására a kialakuló hóréteg egyre nagyobb területen indul olvadásnak.

A nyugati, északnyugati szelet több helyen kísérik erős, főként a Kisalföldön és a Bakonyban viharos lökések. Hajnalban veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +8 fok között várható, gyenge fagy nagyobb eséllyel északkeleten lehet.

Napközben átmenetileg lehetnek szakadozások, vékonyodások a felhőzetben. Ennek köszönhetően néhol a nap is előbújhat. Csökken a csapadékhajlam, délután már csak az ország északi, északkeleti felén várható egyre kevesebb helyen eső. a hegyekben esetleg még jó, de a legtöbb helyen a tegnap esett mennyiség valószínűleg elolvad majd.

A nyugatias szelet több helyen erős, helyenként viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb.

Hétfő: szeles, de enyhe nap vár ránk karácsonykor

A hét első napján erősen felhős vagy borult idő várható, majd egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. Északkeleten előfordulhat gyenge eső, a nap folyamán azonban ott is egyre kevesebb helyen várható csapadék.

A nyugati, délnyugati szelet főként az ország északkeleti felén sokfelé kísérik erős, néhol viharos lökések. A hőmérséklet hajnalban 2 és 8 fok közé süllyed, délutánra 8 és 15 fok közé melegszik.

Kedd: napsütéses 14 fok

Karácsony másnapján közepesen felhős lesz az égbolt, de sok helyen legalább pár órára kisüthet a nap. Nagyobb területen inkább a délután második felében csökkenhet a felhőzet. Csapadék nem várható.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük