Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

215 ezres havi fizetés, étkezési hozzájárulás és ingyen WiFi – Így és ennyiért csábítják a vendégmunkásokat hazánkba


Ezen kívül kapnak étkezési hozzájárulást és ingyenes WiFi-hozzáférést, hogy az otthoniakkal is tudják tartani a kapcsolatot – írja a propeller.hu.

Képünk illusztráció

A Fülöp-szigeteki vendégmunkások ekkora fizetésre és juttatásokra is számíthatnak Magyarországon. Vegyészmérnök és más, kifejezetten értelmiségi munkakörből érkező is beáll gyári munkára egy idegen országban, ha jobb a fizetés, mint amennyit otthon kereshetnének szakmájukkal, mondta a Deutsche Wellének két Magyarországon dolgozó Fülöp-szigeteki vendégmunkás.

A videóban arról is szót ejtenek: 2023-ban nettó 550 eurós (215 ezer forintos) keresettel csábították a filippínó munkásokat hazánkba gyári vagy mezőgazdasági területre. Visszaemlékeznek arra is: közvetítőn keresztül találtak a magyarországi munkalehetőségre, akik fizetik a repülőjegyüket, vízumot, biztosítást.

Valamint kapnak étkezési hozzájárulást és ingyenes WiFi-hozzáférést, hogy az otthoniakkal is tudják tartani a kapcsolatot. Több mint 10 ezer Fülöp-szigeteki vendégmunkás dolgozik Magyarországon, az ukránok, a szerbek és a vietnámiak mögött a negyedik legtöbb dolgozó innen érkezik.

/propeller.hu/

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük