Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

2021 első teliholdja nem akármilyen szépséget tartogat

A január végi jelenséget Farkas Holdnak is nevezik, és, ha hihetünk az asztrológusoknak, akkor igazán különleges élményben lehet részünk.

A Farkas Hold január 28-án lesz majd látható, ez lesz 2021 első teliholdja. A januári első telihold azért kapta ezt az elnevezést, mert állítólag ilyenkor a farkasok különösen aktívak, és a szokásosnál is megszállottabban üvöltenek, fejüket az égitest felé emelve. Akinek kutyája van, az jó lesz, ha 28-án még jobban figyel rá.

Az év első teliholdjára egyébként más neveket is kitaláltak, van, ahol Fagyos Holdnak, Dermesztő Holdnak, vagy robbanó Jég Holdnak nevezik – ezek mind arra utalnak, hogy ilyenkor kimondottan zord az időjárás.

Az előrejelzések szerint a Farkas Hold különösen fénylő és vibráló lesz, és még nappal is megmutathatja magát az égen. Aki pedig megszállott telihold rajongó, annak eláruljuk, hogy a farkas után, február 27-én jön a soron következő telihold, ami a Hó Hold névre hallgat. Március 28-án pedig a még furább nevű Féreg Holdat csodálhatjuk meg az éjszakai boltozaton.