Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

200 ezer forintot kap minden magyar család idén karácsonyra – Novák Katalin nevével hatalmas átverés terjed


Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Facebook-on közzétette, hogy aki lájkolja az oldalukat, és kommentben “Boldog karácsonyt!” kíván, az 200 ezer forintot kap átutalva, és egy karácsonyi ajándékban is részesül – igen átlátszó átverés, mégis rengetegen bedőlnek neki a közösségi médiában.

Fotó: Facebook

Novák Katalinnak ugyanis semmi köze ehhez a Facebookos bejegyzéshez, trükkös csalók a nevét és a képét felhasználva próbálják meg becsapni a gyanútlag magyarokat. Akik jobban megnézik az “Eva Novak K” nevű oldalt, láthatják, hogy foglalkozásnak fényképész van megjelölve, ráadásul csak tegnap hozták létre ezt az oldalt, ami nem mindennapi karácsonyi ajándékot ígérget a köztársasági elnökasszony nevében.

„Mindenki, aki lájkolja az oldalunkat és ‘Boldog Karácsony’ kommentet ír, 200.000 Ft pénzátutalást és karácsonyi ajándékot kap tőlem! Isten áldjon!”

– olvasható a posztban, amihez egy olyan fotót mellékeltek illusztrációnak, amin Novák Katalin éppen csomagokat ad át.

A bejegyzés alatt rengeteg karácsonyi jókívánság olvasható, az persze senkinek sem tűnik fel a kommentelők közül, hogy nem nem kérnek bankszámlaszámot, anélkül meg honnan tudnák, hova kell küldeni az állítólagos 200 ezres potyapénzt. Ez az átverés szemmel láthatóan csak arra megy ki, hogy az oldal létrehozója ennek révén jusson majd el minél több emberhez a Facebook-on.

(Forrás: Blikk)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük