Közzétette - Kategória - Egészség- és életmód tippek - Házi praktikák, Életmód és Egészség tippek

15 élelmiszer, ami lassan megöl minket

Forrás: cuisinart.com

Az étkezés napjainkban igazán fontos dologgá vált, rengeteg különféle diéta, táplálkozási tanácsadók és könyvek ezrei igyekeznek minket a helyes irányba terelni – már ha bárki pontosan tudja is, hogy mi a helyes irány. Kutatók és tudósok azonban diéták felkínálása helyett inkább rámutatnak, hogy melyek azok az ételek, amelyek biztosan kárt okoznak a testünkben. Jöjjön tehát 15 olyan étel, ami nem igazán egészséges a szervezetünk számára.

1) A fehér kenyér mostanában igazi bűnbak, főleg azért, mert finomított lisztet tartalmaz – azaz azt, ami a gabonából megmarad minden tápanyag eltávolítása után + cukrot és néhány vegyi anyagot. Ez pedig súlynövekedéshez és cukorbetegséghez is vezethet!

2) A hot-dogokat feldolgozott húsokból állítják elő, amelyek óriási mennyiségben tartalmaznak sót és olyan egyéb anyagokat, amelyekről bizonyították, hogy rákkeltőek.

3) Az üveges salátaöntetek esetén a kockázatot a bennük lévő irtózatos mennyiségű cukor, a kukoricaszirup és a tartósítószerek jelentik.

4) A búza bármilyen formájában bűnösnek nevezhető azért, mert megemeli a vércukorszintet és egy idő után olyan komoly terhelésnek teszi ki a hasnyálmirigyünket, hogy eljön a cukorbetegség ideje.

5) A gyorséttermi ételekről talán sokat nem is kell mondani, bizonyítékok támasztják alá, hogy túlsúlyhoz, cukorbetegséghez és megnövekedett koleszterinszinthez vezetnek. Még a gyorséttermi láncokban kapható saláták is rengeteg kalóriát tartalmaznak – úgyhogy ha egyszer-egyszer beugrunk, az nem gond, de minden nap ilyen helyen étkezni, nem jó ötlet.

6) A grillezett húsok sem számítanak jó ötletnek, ugyanis olyan vegyi anyagok szabadulhatnak fel bennük, amelyek mérgezőek és hosszútávon rákhoz vezethetnek.

7) A növényi olajokat többségünk még mindig használja sütéshez, de jelenleg még a kutatók számára sem ismert, hogy ennek milyen hatása van a testünkre. Az viszont már bizonyított, hogy szívbetegségekhez, rákhoz és Alzheimer-kórhoz vezethetnek.

8) Az energiaszeletek annyira sok kalóriát tartalmaznak, hogy ha nem edzünk nagyon keményen és sokat, akkor ez biztosan nem jó a testünk számára.

9) A mesterséges édesítőszerek esetén is nagyon kell vigyáznunk, hiszen többségük nem egészséges, az aszpartám például az egyik legveszélyesebb élelmiszer az egész világon.

10) A finomított cukor legalább annyira addiktív, mint az alkohol és a cukorbetegség egyik fő okozójának számít. Nem könnyű megszabadulni tőle, de a méz nagyon jó társunk lehet a küzdelemben.

11) A felvágottak nélkül szinte el sem bírjuk képzelni étrendünket, pedig igazság szerint tele vannak sóval, tartósítószerekkel és nitrátokkal, amelyek együttesen növelik a rák kockázatát és a vesénk károsodását is okozhatják.

12) Az alkoholok sem túlságosan jók a szervezetünk számára, tele vannak cukorral és kalóriával, károsíthatják a májunkat, bőrproblémákhoz vezethetnek és még depressziót is okozhatnak.

13) Cukros üdítőitalokat sem célszerű fogyasztatnunk, a rengeteg cukor mellett mindenféle egyéb vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek rengeteg problémát okozhatnak – különösen gyermekek számára.

14) Azt mondják a kutatók, hogy ha minden nap eszünk tejtermékeket, akkor növeljük a laktóz-intolerancia esélyét, migrénes fejfájás és allergiák alakulhatnak ki nálunk.

15) Végezetül pedig mindenki fő ellensége a só – ha kevesebb, mint egy fél kanál sót fogyasztunk naponta, évekkel meghosszabbíthatjuk az életünket.

/www.napmintnap.com/