Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái

138 milliárdból épül sztráda és egy Kraszna-híd is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében


Nettó 138,46 milliárd forintnál kicsivel több pénzből építheti meg a szatmári M49-es autóutat a Duna Aszfalt – írja az Alfahír az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

Az M3-as autópálya és Ököritófülpös közti 28,2 kilométeres, kétszer két forgalmi sávos autóutat kell a cégnek megépíteni. Ez 4 darab különszintű és 5 darab körforgalmi csomópontot, 22 darab műtárgyat (közte egy Kraszna-hidat), kétoldali komplex és egyszerű pihenőt, valamint a szükséges közműépítést is tartalmazza. A projekt része a Győrteleket elkerülő 3,3 kilométer hosszú útszakasz is.

Az Alfahír számításai szerint az enyhén hullámos terepen az építkezés kilométerenként 4 milliárd 895 millió forintba fog kerülni. Azt írják, a Duna Aszfalt a tenderen a Strabagot, valamint a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. konzorciumát előzte meg.

Magyar Építők oldalán közzétett térkép szerint az autóutat később tovább építik majd az államhatárig, azaz Csengerig, ahonnan Szatmárnémeti és Románia felé lehet majd autózni tova.