Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák

11 éves fiú életét mentette meg a Nagyvarsányból elszármazott rendőr


Egy aggódó anyuka kért segítséget a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjától, mivel 11 éves fia működő sarokcsiszoló gépbe lépett. A kisfiú jobb lába erősen vérzett.
– A Lehel utcában jártunk, amikor a szolgálati gépkocsink mellett megállt egy autó, és egy középkorú nő ugrott ki belőle. Láthatóan nagyon kétségbe volt esve – kezdi a történetet Szikszai Ádám Róbert főtörzsőrmester, a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – A nő ijedten azt mondta, hogy a 11 éves kisfia bele botlott egy működő flexbe, ami eközben belevágott a lábába. Szerettek volna mihamarabb eljutni a kórházba, de akkora volt a forgalom, hogy képtelenek voltak haladni.
Szikszai Ádám Róbert és a vele szolgálatban lévő katona ezután nem sokat gondolkodtak, az volt a legfontosabb, hogy a fiú mihamarabb orvosi ellátáshoz jusson, ezért bekapcsolták a megkülönböztető jelzést, és a segítséget kérő anyuka gépkocsiját felvezették a kórházig. E gyors és hatékony segítségnek köszönhetően a sérült gyermek időben kaphatott szakellátást, amelyet a kórházban rögtön meg is kezdtek.
– A többi kollégám is pontosan ezt tette volna – mondja Szikszai Ádám Róbert. – Mert ha baj van, akkor segíteni kell. Ez a kötelességünk. Most nálam jelentkezett a baj, máskor mással történik meg ez, de a végeredmény mindenhol ugyanaz: ha tudunk, mindenképpen segítünk!
És hogy ő ezt nem csupán rutinból mondja, az is bizonyítja, hogy nem ez volt az első, már-már életmentő segítség, amit nyújtott. 2017 novemberében tűz ütött ki a kispesti József Attila utcában lévő idősotthonban, ahol több bentlakónak is segítettek, és ahonnan egy mozgásában korlátozott asszonyt is kimenekített a társával. A főtörzsőrmester 2013-ban került a XIX. Kerületi Rendőrkapitánysághoz, ahol tavaly ő lett az év rendőre.
police.hu