ZÖLDSÉGES TOFUNYÁRS

 

HOZZÁVALÓK

  • 40 dkg tofu
  • 8 db kisebb burgonya
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 ek olívaolaj
  • A páchoz:
  • 2 ek ketchup
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek magos mustár
  • 1 ek olaj
  • 1 ek méz

ELKÉSZÍTÉS

1.A páchoz összekeverjük a ketchupot a szójaszósszal, a mustárral, az olajjal és a mézzel. Sóval és borssal ízesítjük. A tofut kockákra vágjuk, a pácba tesszük, és a hűtőbe rakjuk legalább 1 órára.

2.A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. A hagymát felnegyedeljük, és rétegekre szedjük. A paprikát nagyobb kockákra vágjuk, a cukkinit felszeleteljük.

3.A lecsepegtetett tofut és a zöldségeket nyársakra húzzuk, majd megpirítjuk a felforrósított olajon. Közben locsolgatjuk a páccal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!