Közzétette - Kategória - Desszertek, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök

Zöldséges palacsinta batyuk


Zöldséges palacsinta batyuk

HOZZÁVALÓK

  • A palacsintához:
  • 350 ml tej
  • 2 db tojás
  • 150 ml szódavíz
  • 250 g liszt
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 db sárgarépa
  • 200 g zöldborsó
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 300 ml habtejszín
  • 150 g trappista sajt
  • bors
  • édes-nemes paprika
  • A snidlinges tejfölhöz:
  • 150 g tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling

ELKÉSZÍTÉS

1.Keverjük simára a tejet a tojást, a szódavizet, a lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig, majd kiolajozott serpenyőben egyesével süssük ki a palacsintákat.

2.A töltelékhez pároljuk puhára a meghámozott, felaprított répát, valamint a borsót, majd sózzuk, borsozzuk meg.

3.A mártáshoz melegítsük meg a tejszínt, és kevergetve olvasszuk meg benne a lereszelt sajtot. Ízesítsük sóval, borssal, majd tálalás előtt szórjuk meg paprikával.

4.A snidlinges tejfölhöz keverjük ki a tejfölt a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a finomra aprított snidlinggel és egy kevés sóval.

5.

Tálalás előtt tegyünk a palacsinták közepére 1-1 ek tölteléket, majd formázzuk mindegyiket batyuvá, és rögzítsük fogpiszkálóval. A mártást és a snidlinges tejfölt külön kínáljuk hozzá.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük