- A palacsintához:
- 350 ml tej
- 2 db tojás
- 150 ml szódavíz
- 250 g liszt
- olaj
- A töltelékhez:
- 2 db sárgarépa
- 200 g zöldborsó
- só
- bors
- A mártáshoz:
- 300 ml habtejszín
- 150 g trappista sajt
- só
- bors
- édes-nemes paprika
- A snidlinges tejfölhöz:
- 150 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék snidling
- só
ELKÉSZÍTÉS
1.Keverjük simára a tejet a tojást, a szódavizet, a lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig, majd kiolajozott serpenyőben egyesével süssük ki a palacsintákat.
2.A töltelékhez pároljuk puhára a meghámozott, felaprított répát, valamint a borsót, majd sózzuk, borsozzuk meg.
3.A mártáshoz melegítsük meg a tejszínt, és kevergetve olvasszuk meg benne a lereszelt sajtot. Ízesítsük sóval, borssal, majd tálalás előtt szórjuk meg paprikával.
4.A snidlinges tejfölhöz keverjük ki a tejfölt a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a finomra aprított snidlinggel és egy kevés sóval.
5.
Tálalás előtt tegyünk a palacsinták közepére 1-1 ek tölteléket, majd formázzuk mindegyiket batyuvá, és rögzítsük fogpiszkálóval. A mártást és a snidlinges tejfölt külön kínáljuk hozzá.