Zöldségek fagyasztása: műhelytitkok

zöldség

Nem minden zöldséget lehet lefagyasztani. Például a spárga szöveteit a fagyasztáskor képződő jégkristályok szétroncsolják, ezért felengedve löttyedt, vizenyős, élvezhetetlen lesz.

Nem alkalmasak mélyhűtésre a következők sem: cékla, karfiol, uborka, padlizsán, édeskömény, zöldsaláták, póréhagyma, burgonya, retek, cukkini, patisszon.

Alapszabály, hogy mielőtt a lefagyasztandó zöldségeket betennénk a mélyhűtőbe, alaposan meg kell őket mosni, illetve amennyiben szükséges, megtisztítani. Gyakran blansírozásra (forrásban lévő vízben történő előfőzésre) is szükség van.

rd.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!