Záhonyi pedagógusok a Székelyföldön (1)[srizonfbalbum id=139]
A Kisvárdai SZC Záhonyi Kandó Kálmán Középiskolájának és Dr. Béres József Kollégiumának tanárai és szakalkalmazottai nemrégiben a Székelyföldön tettek látogatást.

A négynapos program első állomásán – még a határon innen – a nagygéci Nemzeti Emlékparkkal ismerkedtek, majd Zilah érintésével Kolozsvár és Segesvár legérdekesebb látnivalóit keresték fel, hogy aztán a szentegyházi pihenőhely előtt még Petőfi Sándor fehéregyházai emlékművénél is tisztelegjenek. A kellemes és barátságos Napsugár Panzióból a következő napok a csillagtúrák jegyében teltek. A második napon Gyimesbükkre, az ezeréves határhoz vezetett a záhonyiak útja, ahonnan a Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz, végül pedig Csíksomlyóra utaztak. A harmadik napon a Torjai Büdös-barlanghoz látogatott el a csoport, majd a Szent Anna-tó és a közeli Mohos-tőzegláp jelentett különleges látnivalót. Ezután a Szent György Napok eseményeinek apropóján Kovászna megye székhelyére, Sepsiszentgyörgyre utaztak. A negyedik napon Szejkefürdő, Farkaslaka és a Só-vidék turisztikai értékei,  érdekességei, így Korond, Parajd és Szováta nevezetességei kerültek a célpontba. A többnapos tartalmas és az emóciókra is ható programot Jakab József történelem szakos tanár állította össze különös igényességgel, aki  idegenvezetőként is megannyi történelmi, néprajzi, kulturális, természet- és társadalom földrajzi érdekesség, háttér információ közreadásával színesítette és gazdagította a székelyföldi látogatást.

Tancsik Róbert
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!