40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny
Záhonyi kollégisták koszorúztak Kisvárdán (5)

Képek: Kisvárdai koszorúzás (Katona Dávid felvételei)

Kisvárda, Záhony – Az egy évtizede, március 26-án elhunyt névadójuk kisvárdai síremlékét koszorúzták meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.

2002-ben, még életében vette fel a záhonyi középiskola kollégiuma a városban született jeles tudományos kutató és feltaláló Dr. Béres József nevét. A nemzetközi hírű tudós négy évvel korábban látogatott első alkalommal a záhonyi diákotthonba, majd rendszeresek lettek a találkozások a névadó és a kollégisták között. Kutatóhelyén és lakásán mindig barátságos fogadtatásra találtak a diákok, s maga is örömmel tett eleget a kollégiumba szóló meghívásoknak. A 14 éve rendezett névadó ünnepségen először neveztek el Magyarországon oktatási-nevelési intézményt élő személyiségről. Később Dr. Béres József alapítványt hozott létre a kollégisták tanulmányainak, művelődésének támogatására. A kisvárdai koszorúzáson Kulcsár Beáta, Szabó Alexandra, Katona Dávid, Kovács Richárd és Tóth Gergő a diákönkormányzat tagjai, illetőleg diákköri aktivisták képviselték a határvárosi intézményt.
Szabó Alexandra
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!