40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Záhonyi kollégisták kegyeleti sétája

Az első világháborús emlékműnél is koszorúzták a kollégisták – © Fotó: Katona Dávid

Záhony – Több mint negyedszázados hagyomány a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban, hogy a diákok a Halottak Napja közeledtével felkeresik a települési emlékhelyeket, továbbá a köztemetőben az intézményhez kötődő elhunytak sírhantját.A diákotthon közösségének képviselői idén is megkoszorúzták az első és a második világháborús emlékművet, az 1956-os mártírok tüzérlaktanyában lévő emléktábláját, valamint a temetőben végső nyugalomra talált egykori pedagógusaik: Czégény Miklós igazgató és Pálfalvy Sándor szaktanár síremlékét.
Ugyancsak elhelyezték az emlékezés virágait a névadó szüleinek záhonyi, továbbá Dr. Béres József kisvárdai sírhelyén és a tavaly leleplezett szülővárosi szobránál, melyeknél gyertyagyújtással és rövid visszaemlékezéssel is felidézték az elhunytak életpályáját. Ezt megelőzően néhány kollégista a néhány éve megszokottá vált önkéntes sírgondozásban is szerepet vállalt.- Kovács Barbara – Katona Dávid –

 
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!