XVIII. Daróci Kenderes Napok – fesztiváli hangulat a beregi hagyományőrzés jegyében Beregdarócon

sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

XVIII. Daroci Kenderes Napok Beregdaroc (1)

Beregdaróc – Immár tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre Beregdaróc Község Önkormányzatának szervezésében a Daróci Kenderes Napok.

A két napos rendezvény során a kultúra és a hagyomány ismét sátrat bontott a beregi településen, ahol a népi hagyományokon túl a modern tánczene is teret hódított. A pénteki megnyitó-ünnepségen számos köztiszteletnek örvendő személyiség tiszteletét tette, ahol az egybegyűlteket Papp Attila, a rendezvény konferansziéja köszöntötte, majd mutatta be a nívós vendégek sorából álló közjogi méltóságot.

A bemutatást követően Szikora Ede Szabolcs áldotta meg a rendezvényt.
XVIII. Daroci Kenderes Napok Beregdaroc (2)

Az ünnepélyes ceremónián beszédet mondott többek között Pálinkás György polgármester, Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere, Jakab István az Országgyűlés alelnöke, Baracsi Endre, Dr. Polgári András, Szabó István és Barkaszi Ferenc is.XVIII. Daroci Kenderes Napok Beregdaroc (3)

Az beszédek után Beregdaróc Község Önkormányzata által adományozott kitüntetések, emlékplakettek és díszpolgári címek átadására került sor.

XVIII. Daroci Kenderes Napok Beregdaroc (4)

A két napos rendezvényen számos a megyéből érkező népdalkör által előadott dallam és tánc-koreográfia volt látható, ahol többek között fellépett a Hegyköz Táncegyüttes, a Fourtissimo Zenekar, a Kokas Banda Népi Együttes, a The Biebers, a Bürkös Zenekar, Mészáros Árpád Zsolt, Janicsák Veca, a Naményi Fiúk és a Neoton Família is.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!