sarkanyhajo roadshow gergelyiugornya

XIII. Babus kupa Vasarosnameny

Vásárosnamény – A hagyományteremtés ismét sikeres volt, hiszen tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Bereg szívében a Babus Jolán Középiskolai Kollégium, a ,,Babus kupa” teremlabdarúgó tornát. A rendezvény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az hogy a megye minden nagy kollégiuma, összesen tizenöt csapat nevezett. A több száz labdarúgást kedvelő diák, így ismét színvonalas tornán mérethette meg tudását.

A megyei szintű teremlabdarúgó torna kezdetén, a szervező beregi intézmény igazgatója, Kulcsár Judit igazgatónő köszöntötte a résztvevőket és kívánt sok sikert és kitartást az egész napos megméretéshez. A tornát immár hagyományos módon Filep Sándor, a város polgármestere nyitotta meg, aki egyebek mellett a sportról és a labdarúgás szépségéről is beszélt. A beszédek sorát Kristán Zoltán zárta, aki a torna részletes menetrendjét és annak szabályait ismertette.A selejtezőcsoportok mérkőzései már a reggeli órákban kezdetüket vették. A döntőre késő délután került sor a Városi sportcsarnokban, melyet újra mintaszerűen bonyolítottak le a házigazdák. A focistákat a nap folyamán ezúttal is lelkes közönség biztatta, így jó hangulatban nem volt hiány, a csapatok a legjobb tudásukat igyekeztek megmutatni a pályán. Az izgalmas versengés végén a hazai csapat a Babus Kollégium és a baktalórántházi Vay Ádám Kollégiummal vívta a döntőt, melyet izgalmas végjátékban a vendégek nyertek meg. A bronzérmet a Tiszavasvári ellenében, a nyíregyházi Széchenyi Kollégiumának gárdája szerezte meg.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Arany Szőlőskert – Széchenyi Nyíregyháza 3 – 1

Vay Baktalórántháza – Zrínyi Nyíregyháza 2 – 1

Babus Vásárosnamény – Inczédy Nyíregyháza 3 – 0

Teleki Tiszalök – Korányi Nagykálló 1 – 1

Riedens Nyíregyháza -. Bethlen Nyírbátor 0 – 3

Ady Csenger – Tiszavasvári 0 – 5

Kandó Záhony – Bánki Nyíregyháza 1 – 0

Gépészeti Mátészalka – Teleki Tiszalök 0 – 1

Arany Szőlőskert – Riedens Nyíregyháza 4 – 1

Vay Baktalórántháza – Ady Csenger 10 – 0

Babus Vásárosnamény – Kandó Záhony 2 – 2

Korányi Nagykálló – Gépészeti Mátészalka 1 – 0

Széchenyi Nyíregyháza – Bethlen Nyírbátor 2 – 1

Inczédy Nyíregyháza – Bánki Nyíregyháza 0 – 1

Zrínyi Nyíregyháza – Tiszavasvári 1 – 2

Arany Szőlőskert – Bethlen Nyírbátor 2 – 5

Babus Vásárosnamény – Bánki Nyíregyháza 2 – 1

Vay Baktalórántháza – Tiszavasvári 2 – 0

Széchenyi Nyíregyháza – Riedens Nyíregyháza 7 – 1

Zrínyi Nyíregyháza – Ady Csenger 8 – 1

Inczédy Nyíregyháza – Kandó Záhony 1 – 0

Bronzmérkőzés:

Széchenyi Nyíregyháza – Tiszavasvári 8 – 1

Döntő:

Vay Baktalórántháza – Babus Vásárosnamény 2 – 3

A döntő mérkőzés befejeztével az ünnepélyes eredményhirdetés következett, ahol a díjakat az intézmény igazgatója adta át az első három helyezett csapat részére. A verseny végén természetesen értékelték és díjazták a legjobb labdarúgókat is, ahol a hazai csapat ezüstérme mellé legjobb mezőnyjátékos, a Vásárosnamény SE U19-es labdarúgó csapatának kiválósága, Berec Gábor lett. Emellett a legjobb kapusnak járó címet Gyüre Gábor, míg a gólkirályi címért járó serleget Demeter Ferenc vehette át az igazgatónőtől.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!