Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)
Vöröskereszt Világnapja megyei ünnepség Lónyán

A kitüntetett önkéntesek Révész Viola területi elnök és Karasz Lajosné területi vezető társaságában. – © Fotó: Katona Dávid

Lónya – A Vöröskereszt Világnapja alkalmából az elmúlt hétvégén Lónyán rendezett megyei ünnepségen az intézmény két önkéntese is a karitatív szervezet Országos Vezetősége által adományozott kitüntetést vehetett át.

A benki illetőségű Aros Gábor az érettségijét követő tanévet még a határvárosi nevelési-oktatási intézményben kezdte meg, időközben azonban az Országos Mentőszolgálat helyi állomásának hivatásos dolgozója lett.

Gábor az előző tanévi életmentő cselekedetéért korábban már a fővárosban Konrát Károly belügyi államtitkártól átvehette a Bátorságért Érdemjelet, most pedig az Életmentő Érdemérem kitüntetést nyújtotta át számára Virág Gyuláné, a megyei szervezet elnöke és Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató.

Az indoklásban elhangzott, hogy Aros Gábor általános iskolás korától széles körben elismert, kiválóan felkészült elsősegélynyújtó, a Dr. Béres József Kollégiumban pedig négy éven át az elsősegélynyújtó, a katasztrófavédelmi és a HIV Prevenciós Versenyeken rendre sikereket elért diákcsapatok vezéregyénisége volt.

Az Országos Vezetőség a bázisiskolai szervezet tanár-elnökének, Háda Zoltán kollégiumvezetőnek a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta. A tanár-elnök másfél évtizede szervezi a versenyeken való részvételt, a kollégisták felkészítését, az intézményi véradásokat, a határon túli partneriskolák adományokkal való segítését, pályamunkájával pedig 2007-ben elnyerték a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet.

Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!