HOZZÁVALÓK
- Hozzávalók:
- 80 dkg vaddisznócomb vagy -lapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
- 1 kávéskanál kömény
- só
- 2-3 teáskanál pirospaprika
- 50 dkg tarhonya
- étolaj vagy zsír /sertészsír, libazsír/
-
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát, a paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprikákat és a paradicsomot, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve pároljuk. Ha a hús kezd puhulni, ráöntjük a vörösbort, beletesszük az áfonyalekvárt és lassan készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Közben a tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően 2-2,5-szeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.
Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük és a pörkölttel tálaljuk.