Vizsgálat indult, durva visszaélésekre bukkantak a kórházakban

40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

kórház

Tíz ellenőrzött kórházból kilencben súlyos szabálytalanságokra bukkant az Állami Számvevőszék, amikor a közpénzek elköltését vizsgálta, tudta meg a Magyar Idők a számvevőszék folyamatban lévő vizsgálatsorozatáról.

Összesen tíz nagyobb kórház pénzügyeinek 2008 és 2013 közötti alakulását tekinti át az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Négy egészségügyi intézménynél már lezárult az ellenőrzés, máshol még zajlik a vizsgálat.

Néhány hete már közzé is tették a Péterfy Sándor Utcai Kórház és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vizsgálatáról szóló jelentést, de korábban megnézték a János kórházat, és a Zala Megyei Kórházat is, az eredmény elég lehangoló.

Napvilágra kerültek például olyan esetek, amikor alap nélkül mellőzték a közbeszerzési eljárásokat, máskor törvénybe ütköző módon változtatták meg a kórházi szerződéseket. Sérültek a törvényi előírások a takarító- és a tisztítószerek beszerzésekor, az őrző-védő szolgáltatások igénybevételekor és az informatikai eszközök bérlésénél is.

Az ÁSZ megállapításai szerint az egészségügyi intézmények vezetésének hibái és az állam kontrolljának hiá­nyosságai súlyos, sokmilliárdos következményekkel járhatnak.

index.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!