40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Gátőrfutás

Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Tiszaberceli helyszínén (Tiszabercel, műemlék szivattyútelepnél – a Tisza bal parti aszfaltozott árvízvédelmi töltésén) rendezi meg március 19-én a Víz Világnapi futóversenyt.

A verseny fő támogatói:

DECATHLON

Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete

Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete

2016. március 19. szombat 09:30 óra

Ha szereti a természetet, ha szeret futni és látott már árvizet – akkor a Víz Világnapjához közeledve Önnek a gátakon a helye!

Hogy miért? A 2015. évi országos kezdeményezést „GÁTŐR FUTÁST” folytatva a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság hagyományt teremtve ismét a gátra invitálja a futás kedvelőit. Szándékunk, hogy hivatásuk fontosságát elismerve tisztelegjünk a vízügyi dolgozók előtt, azok előtt, akik természetes vizeink és vízkincsünk legjobb ismerői. Az árvizek és belvizek elleni védekezésben, a vízgazdálkodási létesítmények fejlesztésében, fenntartásában ugyanis ezen „szolgálattevők” tevékenysége semmivel sem

A Víz Világnapján menjünk a gátra, ismerkedjünk meg a vízi létesítmények világával, a vízügyesek munkájával és egy kis fizikai erőpróbával – egy rövid futóverseny révén – kóstoljunk bele a vízügyi dolgozók fáradságos munkájába.

A futás a március 19-én, szombaton délelőtt 09:30 órakor indul.

Az előzetesen regisztráló első 100 jelentkezőt – a DECATHLON támogatásával – az eseményre emlékeztető, jó minőségű futó-pólóba bújtatjuk!

REGISZTRÁCIÓ:

A részvételhez regisztráció szükséges (NÉV, SZÜLETÉSI IDŐ, VÁLASZTOTT KATEGÓRIA
megjelölésével) előzetesen a FETIVIZIG által e célra létrehozott e-mail címen:

futoverseny@fetivizig.hu március 1.-jén reggel 8 órától – március 16.-án délután 16 óráig, illetve a futás napján reggel 8:30-tól – 09:15-ig a helyszínen.

A versenyt az nyeri, aki a tömegrajt után a legrövidebb idő alatt lefutja a távokat.

VERSENY-INFORMÁCIÓK:

Regisztráció, rajt: Tiszabercel, a Tisza balparti töltésén a műemlék szivattyútelepnél

Cél, eredményhirdetés: ugyanitt

Regisztráció, rajtszám átvétel és helyszíni nevezés a rajt helyszínén felállított sátorban (Tiszabercel, a Tisza balparti töltésén a műemlék szivattyútelep udvarán) 2016. március 19. 8:30- 09:15 óráig.

A verseny az 500 m-es DECATHLON – gyerekfutammal indul 2016. március 19.-én 09:30 órakor, majd a három további távon egyszerre, 10.00 órától a Tiszaberceli műemlék szivattyúteleptől.

Eredményhirdetés: minden távon 2016. március 19. 11:45 óra

Táv: 500 m 3,2 km 7,2 km 10 km

DECATHLON – gyerekfutam: óvodás – kislány, kisfiú alsó tagozatos – kislány, kisfiú nő, férfi (a többi három távon)

Díjak: Minden befutó befutó-érmet és csomagot, a kategóriák első helyezettje (nő, férfi) serleget, minden táv abszolút győztese 10.000.- Ft értékű DECATHLON ajándékkártyát kap.

A gyerekfutam első három-három helyezettjét a DECATHLON ajándékcsomaggal díjazza.

A versenyzők a futóverseny után – idegenvezetéssel – megtekinthetik az ez évben 120. születésnapját ünneplő Tiszaberceli műemlék szivattyútelepet, és a „VIZEK ÉS MESTERSÉGEK” víz világnapi szlogenhez kapcsolódó régi és új vízügyi mesterségeket, foglalkozásokat bemutató tematikus vízügyi

FONTOS INFORMÁCIÓK:

• A versenyzők a saját felelősségükre indulnak a versenyen.

• A futam útvonala rossz idő esetén sem változik, esőnap nincs.

• Öltözősátor a rajtnál biztosított, az ott elhelyezett tárgyakért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

• A rajttól 20 m-re parkolási lehetőséget biztosítunk a Tisza balparti töltése melletti előtérben kijelölt

• Felhívjuk a figyelmet, hogy 14 év alatti gyerekek csak felnőtt kíséretében, vagy írásos szülői beleegyezés benyújtásával futhatnak!

Egészségügyi ellátás, elsősegély

A verseny időtartama alatt a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének szakképzett elsősegélynyújtói állnak készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a futóverseny aszfaltozott töltéskoronán, illetve terepen zajlik. Bármely résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

A versenyen a résztvevőkről fényképeket, videó-felvételeket készítünk, ezek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

Kizárható a versenyből az a résztvevő aki:

• nem viseli a rajtszámot, azt letakarja vagy módosítja,

• nem a megadott útvonalon halad,

• bármilyen szállítóeszközt igénybe vesz,

• versenyen kívüli személy kíséretét igénybe veszi,

• nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben,

• szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz,

• sértegeti vagy inzultálja a rendezőket, résztvevőket vagy az önkéntes segítőket,

• a versenykiírás bármely pontját megszegi.

Bővebb információ a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon kérhető

(Tel:42/502-200, e-mail: futoverseny@fetivizig.hu)

Várunk minden érdeklődőt a „Fuss az árnál sebesebben” gondolat jegyében.

Felső-Tisza-vidéki
Vízügyi Igazgatóság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!