fejlesztesek Vasarosnameny

Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (1)

Vásárosnamény – A Bereg szívében, Vásárosnaményban immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a méltán neves Zoárd-napi ,,C,, kategóriás fogathajtó versenyét Vásárosnamény Város Önkormányzata, mely több éve már a Koncz Imre Emlékverseny nevet is viseli.

A megszokottakhoz híven a fogathajtó verseny a Vásárosnamény és Vitka közötti füves területen került megrendezésre. A Tisza-Menti Lovas Sportkörrel közös rendezésben Vásárosnamény Város Önkormányzata által megrendezett verseny a Bereg és a térség legnagyobb fesztiváljának, a Zoárd-napi Sokadalom méltán népszerű előfutára, mely idén július 6-7 között kerül majd megrendezésre.Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (5)

A versenyen ismét kettes fogatok vívtak meg a végső elsőbbségért, ahol huszonhat induló, kétfordulós akadályversenyben ,,C,, és ,,D,, kategóriában mérettethette meg magát. A rendezvény ismét a szebbnél-szebb fogatokat felvonultató versenyzők bevonulásával kezdődött.


Az ünnepélyes megnyitó ceremóniát megelőzően a verseny bírája, Bartha István köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a startlistát.
Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (2)

A kellemes nyári időben lebonyolításra kerülő, idén is számos izgalmat hozó viadalt, a szemet kápráztató fogatok felvonulását követően a folyók városának polgármestere,  Filep Sándor nyitotta meg.

Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (3)

A város első emberének beszéde után Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a versenyzőket és a népes számú közönséget.

Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (4)

Az alelnök köszöntőjét követően a megnyitó ceremóniát dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselőjének beszéde zárta.

A fogatok ezt követően ünnepélyes tiszteletkört megtéve vonultak le a pályáról, felkészülve az ismét éles versengésre.

Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (6)

Az OB minősítő verseny két szakaszból állt, melynek első része délelőtt tíz órakor vette kezdetét. A Kettesfogat CAN-C versenyszámban induló huszonhárom hajtó hibapont büntetéses akadályhajtásban, összevetéssel, 20 akadályon keresztül versengtek.

Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (7)
A nap második versenyén CAN-D versenyszámban induló tizenhárom segédhajtó, hibapont büntetéses akadályhajtásban, összevetéssel, 14 akadályon keresztül versenghettek.


Az egész napon át lebonyolításra kerülő versenyszámok végeztével a csapatok az ünnepélyes eredményhirdetéshez sorakozhattak fel.
Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (8)

A versenyen a végső elsőbbségért a kétfordulós akadályhajtást követően a huszonhárom induló közül végül Papcsák András, a Nyírségi Lótenyésztő Egyesület versenyzője került ki győztesen. A verseny díjait és a szalagokat Filep Sándor, Szucsányiné Magocsa Edit, Koncz Imréné,  Juhász István, Geszterédi László, és Bittner József adta át a versenyzőknek.
Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (9)
A rendezvény utolsó momentuma a város első emberének zárszavával fejeződött be, aki megköszönte a szervezőknek, a versenyzőknek a részvételt és gratulált a győzteseknek.
Zoard-napi fogathajto es koncz imre emlekverseny vasarosnameny (10)
A program végül a fogatok búcsúkörével zárult, ahol a versenyzők végleg elköszöntek a nézőktől, a szervezőktől és a versenybíráktól.

Zoard-napi fogathajto vasarosnameny (1)Zoard-napi fogathajto vasarosnameny (2)

Zoard-napi fogathajto vasarosnameny

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!