VIDOR Fesztivál a Beregben is – vidámság és derű a vásárosnaményi Megoldás Házban

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

VIDOR Fesztivál a Beregben is - vidámság és derű a vásárosnaményi Megoldás Házban

Vásárosnamény – Immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg a VIDOR Fesztivált, mely az eltelt közel két évtized során egyre nagyobb jelentőségre tett szert, határon innen és túl is. Az országra szóló fesztivál programsorozatában, illetve annak egyik helyszínéül ezúttal a Bereg szívében, Vásárosnaményban tevékenykedő Megoldás Ház is szerepet kapott. A VIDOR Fesztivál igazi örömünnep, melynek keretein belül most is sokféle programot kínáltak a szervezők. A produktumok sorát a színházi előadások mellett szabadtéri koncertek, filmvetítések, irodalmi ínyencségek színesítették megyeszerte, ahogyan Vásárosnaményban is. A Beregben délelőtt tíz órakor kezdődő, a nyíregyházi Móricz Zsigmong Színház szervezésében lebonyolított bábelőadáson a Majorka Színház lépett az intézmény képzeletbeni színpadára.

Tapolcsányi András interaktív előadásában, a világszerte méltán neves Babszem Jankó, általuk átdolgozott változatát tekinthette meg az ellátottakból, gondozóikból, a városból és a környékről érkező népes nézősereg. A ,,bevonó színjátszás,, során a lelkes nézők egy-egy kijelölt tagja, olyan népszerű szerepet ölthetett magára, mint a cirkuszigazgató, a két martalóc vagy éppen a híres neves Rodolfo, bűvész. A közel negyvenöt perces előadás során az előadóval együtt élve, játszva, nevetve kígyózott a mese az otthontól- otthonig, és egy szenzációs bűvészmutatvánnyal megbolondítva, nyolc különböző bábtechnika alkalmazásával sodorva magával a jelenlévőjet egyik ámulatból a másikba. Az előadás végén hangos tapsvihar közepette fejezte ki háláját a lelkes közönség, melynek szemmel láthatólag tiszta szívből élvezték minden egyes percét.

Az előadás végén a Megoldás Ház vezetője, Iszókné Kovács Magdolna kérdésünkre elmondta, hogy örömteli esemény volt az intézmény számára, hogy idén az országosan is neves VIDOR Fesztivál megyei programsorozatához csatlakozhattak. A közel tíz éve működő intézményben azonban nem rendkívüli ez, hiszen tartalmas és színes programokkal töltik be az intézmény falait az év minden szakában. A Megoldás Ház és ellátottjai nem csak a város határain belül, hanem a megye több, nagy településén is tiszteletét teszik, hiszen rendszeresen látogatják meg Kisvárda, Záhony és Nyíregyháza hasonló intézményeit és azok rendezvényeit is.
Inrejú Iszókné Kovács Magdolnával, a vásárosnaményi Megoldás Ház vezetőjével:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!