Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)
Vetélkedéssel emlékeztek a záhonyi kollégisták

A győztes Szikszay Máténak a Diáktanács alelnöke, Szlovák Dorottya adta át a könyvjutalmat. – © Fotó: Dávid

Az Almásiné Forgács Éva szaktanárnő által összeállított feladatlapon közel félszáz kollégista adott számot az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseivel kapcsolatos ismereteiről, tájékozottságáról. A feladványok között az országos jelentőségű események mellett a helyi vonatkozású történések is szerepeltek.

A vetélkedőn Szikszay Máté (Nyírtura) szerezte meg az elsőséget Nagy Ferenc (Dombrád), Furda Attila (Csap, Kárpátalja), Ragány Annamária (Ajak) és Szilágyi Dávid (Kisar) előtt. A győztesek a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány jutalmait vehették át. A kollégium képviselői a napokban felkeresték a történelmi eseményekhez kötődő záhonyi emlékhelyeket is, ahol koszorúzással és mécsesek gyújtásával rótták le kegyeletüket.

– Katona Dávid –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!