Verssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Gergelyiugornyán

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Verssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (1)

Vásárosnamény – Az Idősek napja az idős emberekről, az Ő tiszteletükről szól. Tiszteletük magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket. Már hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összegyűlnek Vásárosnamény település részein és kifejezik tiszteletük és hálájuk az ott élő idősek iránt.


Így volt ez Vásárosnamény-Gergelyiugornyán is, ahol a Petőfi Sándor Tagintézményen már hosszú hagyományokra tekint vissza ezen ünnep köszöntése. Idén is közel száz diák ünnepi díszben várta, hogy az intézmény ebédlőjében újra köszönthesse a városrész legidősebb lakóit.Verssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (2)

Az ünnepi műsor kezdetén, a gyerekek felsorakozását követően, az iskola bővített énekkara, a Jót kívánunk ma neked… című dallal köszöntötte a megjelenteket.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (3)

A bensőséges dallamokat követően a rendezvény egyik szervezője, Garamvölgyi-Kiss Bernadett köszöntötte idősek napi verssel és idézetekkel a jelenlévőket.

 elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (4)

Szavalatát követően a város polgármestere, Filep Sándor köszöntötte a zsúfolásig megtelt ebédlő közönségét. Beszédében tolmácsolta a város vezetőinek és lakóinak tiszteletét, megbecsülését és szeretetét, azon idősek irányába, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztük töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Kiemelte az önkormányzatot is, akik lehetőségeikhez mérten igyekeznek napról-napra segíteni és támogatni őket. Végül egy rövid, az ünnepi alkalomhoz illő, bensőséges történetet osztott meg a megnyitó beszéde zárásaként.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (5)

A polgármesteri köszöntő után kezdetét vette az ünnepi műsor, ahol a diákok kis csoportokban szavaltak el, idősek napi köszöntő verseket. A versek között Dsida Jenő, Deli Enikő, Gyökössy Endre, Kányádi Sándor, Barcsai – Fehér Géza, Czéhmester Erzsébet, Faltysné Ujvári Anna, Feleki Sándor, Pásztorné Antal Magdolna, Földes Zoltán, Hárs László, Hábele Mihályné művei hangzottak el.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (6)

A szavalatok között az iskola néptánc csoportja is megcsillogtatta tudását, ahol elsőként a hagyományőrző, korabeli népi viseletet megörökítő ruhában táncoló lányoktól karikázót csodálhattak meg a nézők.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (7)

A második produkcióban több, kombinált látványelemmel tarkított ugrós táncot adtak elő a népviseletbe öltözött néptánc csoport tagjai.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (8)

A diákok köszöntő műsorát Máté Péter örökzöld számának éneklésével, az Azért vannak a jó barátok… című  dallal zárták.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (9)

A fiatalok után a városrész aktív időseiből alkotott csoport, a Gergelyiugornyai Petőfi Sándor Nyugdíjas Klub műsorát tekinthette meg a nagyérdemű. A műsoruk több részből tevődött össze,melynek első felvonásaként régi, közkedvelt népi dallamokkal szórakoztatták idős társaikat.

elvalaszto vonal

 A teret betöltő dallamok után a klub tagja, Meggyesi Gyula szavalata következett, aki a Nyugdíjas élet című mű átiratát osztotta meg kortársai nagy örömére.

elvalaszto vonal

A dallamok és a szavalatok után egy színi előadás következett, melyben a nyugdíjas klub két tagja által előadott vicces, színi jelenet fakasztott mosolyt minden megjelent arcára.

elvalaszto vonal

A klub bensőséges műsorát egy szavalat zárta, melyben jó tanácsokat osztottak meg idős korú társaikkal.

elvalaszto vonalVerssel, zenével, tánccal ünnepelték és köszöntötték az időseket Vasarosnameny Gergelyiugornya (10)

A gergelyiugornyai ünnepség zárásaként, Nyíri János református lelkész igehirdetését hallgathatta meg a publikum, melyet végül közös ima zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!