fejlesztesek Vasarosnameny
Végső búcsút vettek a beregi és vásárosnaményi legendától
Vásárosnamény, Nyíregyháza – Családja, barátai, pályatársai és tisztelői vettek végső búcsút a vásárosnaményi legendától: Farkas Bélától Nyíregyházán, az Északi Temetőben. Népszerűségét mi sem bizonyítja jól, hogy népes gyászoló tömeg gyűlt össze végső búcsúztatásán, ahol számos volt tanítvány, pályatárs, barát rótta le tiszteletét az edző emléke előtt. A 62 éves korában elhunyt Farkas Béla a Nyíregyháza és a Ferencváros egykori kiváló labdarúgója, a Vásárosnamény SE edzője volt.
Legnagyobb edzői sikereit Vásárosnaményban aratta: irányításával 1997-ben megyei első osztályú bajnoki címet szerzett a beregi együttes. Béla itt fejezte be az aktív labdarúgást játékos-edzőként, ezt követően több helyen edzősködött. A szertartás kezdete előtt számos jelenlegi és volt vásárosnaményi labdarúgó, szurkoló helyezte el a megemlékezés virágait, melyet néma fejhajtás követett, tisztelegve e remek szakember munkája és egyénisége előtt.
 
A sportbarátok és labdarúgó pályatársai nevében Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és a Sport Egyesület elnöke is elbúcsúzott, aki érdemei mellett pályafutásának legfontosabb állomásait idézte fel. Továbbá beszédében számos sikert felidézett, mellyel többször megmentette a beregi labdarúgást, majd szívbemarkoló búcsút vett a trénertől, mint fogalmazott:

,,Béla emléke kötelez bennünket, hisszük, hogy onnan fentről is figyel majd ránk – az első bajnokinkon már meg is tette… -, s a szívünkben mindig élni fog, mert LEGENDÁVÁ VÁLT…

Városunkban a szurkolók, játékosok gyakran idézik mondatait, kizárólag motivációs eszközként elejtett aranyköpéseit.
Ezek közül az egyik leggyakoribb odaszólás egy-egy kihagyott ziccer után a fejét fogó focistái felé a következő volt:
“ELMÚLT, VÉGE! GYERE VISSZA!” – nos, ezt kérjük mi is a JÓISTENTŐL…, bárcsak visszajöhetnél, Béla…”

A szertartás végén végső nyughelyére kísérték a sikeredzőt, aki immár az égiek labdarúgó válogatottját vezetőjeként igazgathatja karrierjét tovább.

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!