40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Vásárosnamény diákolimpiai bajnokait köszöntöttek a városházán

Vásárosnamény – A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. – írta Hemingway. A sport tanító ereje nemcsak a versenyeken, hanem a hétköznapokban is megmutatkozik, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. A híres író által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Vásárosnamény  önkormányzata is. Kiemelt jelentősége van a sportnak az egészségmegőrzésben, a fiatalok erkölcsi-fizikai nevelésében. Éppen ezért Vásárosnaményban, több egyesület is nagy hangsúlyt fektet a gyermek- és ifjúsági korosztály testi nevelésére, hisz a sport valamennyi területét a megfelelő iskolai testneveléssel, diáksporttal lehet jól megalapozni. Ezen szemléletformálás jeles és kiemelkedő képviselője a városban Hankovszkiné Medve Mónika úszóedző.

A beregi sikeredző csapatával, az elmúlt évek során megszámlálhatatlan megyei és országos sikert ért már el, rendszeresen fényes beregi sikereket szállítva  Vásárosnaménynak.A beregi úszótehetségekkel közös sikereik közös állomása, ezúttal Győrben, a vizek városában folytatódott. E helyszín adott otthont ugyanis március 9-10. között, a 2018/2019. tanévi Úszás Diákolimpia® Országos Döntőjének. Az eseményen az I., II., korcsoport nyílt és a III., IV. és V-VI. korcsoport „B” kategória versenyzői egyéniben és váltóban mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A verseny a Magyar Diáksport Szövetség, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron Megyei Diáksport Egyesület közös szervezésében került megrendezésre. A 2018/2019. tanévben országosan az egyéni versenyszámokra nemenként és korcsoportonként 10 943 versenyző, a váltóversenyre nemenként, korcsoportonként 419 iskolai csapat nevezett, s végül közülük kerültek ki a megyei döntők 1. és Budapest 1-3. helyezett egyéni versenyzői és váltócsapatai, akik megmérkőzhettek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. A megméretésen a Vásárosnamény Diáksport Egyesület úszói, iskoláik képviseletében, ismét országos bajnoki címekkel térhettek haza. A naményi sportolók közül ugyanis Hanyu Norbert, a 100 m-es fiú mellúszás III., korcsoportjában, míg Dóbus István a 100 m-es fiú gyorsúszás IV. korcsoportjában bizonyult az ország legjobbjának. Norbert a nyírmadai Patay István Általános Iskolát, míg István a Vásárosnaményi II.Rákóczi Ferenc Gimnáziumot képviselte a versenyen. Vásárosnamény polgármestere ennek okán, mint a beregi sportélet jeles képviselője, a Városháza nagytermében fogadta a két sikeres úszót, és trénerüket Mónikát.

Nem kis csodát vittek véghez, hiszen ez országra szóló eredmény – mondta köszöntőjében Filep Sándor polgármester. Kiemelte továbbá, hogy a két sportoló a Szilva Fürdő 16 méteres medencéjéből verte meg az országot, mely igen sokat jelent. Büszkeséggel töltötte el mind a fiuk, mind pedig edzőjük teljesítménye, így szívós munkájuk meghozta ismét eredményét. Természetes nem csak a két bajnokot, hanem a döntőben szereplő, hét fős csapat teljesítményét is kiemelte. Végezetül a város vezetése és a maga nemében gratulációját fejezte ki az elért eredményekhez, további sok sikert kívánva a diákoknak és edzőjüknek.

A beregi sikeredző, Hankovszkiné Medve Mónika szerkesztőségünknek elmondta, hogy eredményes, ám igen hosszú és fáradságos felkészülési időszakon vannak túl. Több száz kilométert ingáztak Vásárosnamény – Debrecen – Nyíregyháza között, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudják nyújtani a versenyen. A több hetes felkészülés és utazás viszont meghozta gyümölcsét, hiszen maximálisan fel tudtak készülni a versenyre. Az eredmény idén sem maradt el, hiszen két bajnoki címmel, számos előkelő helyezéssel a hátuk mögött zárták az országos megmérettetést. Külön öröm volt számára, hogy mind a hét úszója egyéni rekordokkal tért haza. Végezetül gratulált és büszkeséggel töltötte el úszói teljesítménye, akik mind egyéniben, mind pedig csapatban remekül teljesítettek. Az eredményekre is kitért, hiszen a fent említett két úszó mellett, egyéniben Dóbus István 100 méter mellel 16., Székely Zoltán 100m gyorson 15., Simon Balázs 100 m gyorson 4. helyezést ért el. A csapatversenyben a Kiss Ferenc, Heuer Balázs, Dobus Domokos, Dobus István quartett pedig az előkelő hetedik helyen zárta az országos viadalt. A diákolimpiai bajnokok és csapattársaik ottléte nagyszerű hangulatban telt, melyről a két bajnok is beszámolt szerkesztőségünknek. István és Norbert megköszönte e mellett edzőjük felkészítő munkáját is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!