Advent Vásárosnaményban AdventiProgramok_Vasarosnameny2018kicsi Advent Vasarosnamenyban 2018 (1) Advent Vasarosnamenyban 2018 (2) Advent Vasarosnamenyban 2018 (3)
Áruhazak Vásárosnamény

Illustráció

A kötelező zárva tartás keddi eltörlése után sem nyit ki minden üzlet vasárnap.

Több kereskedelmi lánc kinyitja áruházait már most vasárnap, miután pénteken kihirdették az ezt lehetővé tévő törvényt. A nagy üzletláncok közül a Tesco közölte, hogy 147 áruházuk nyit ki 17-én, de csak olyan dolgozók állnak be, akik önként vállalták a munkát. Az ország összes Penny Marketében is önkéntes munkavállalók várják a vásárlókat 8 órától, az Aldi is kinyitja 108 boltjának ajtaját. A Lidl jelezte, hogy zárva lesznek holnap.

S míg nyitnak az üzletek, addig a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egyeztetés nélkül, rekordgyorsasággal szüntette meg a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben. Hangsúlyozták: a munkavállalók nem szeretnének vasárnap dolgozni, de ha már erre kényszerítik őket, fizessék meg a családjaiktól elrabolt időt.

Hétfőn a kormány bejelentette, kedden pedig az országgyűlés elfogadta, hogy eltörlik a vasárnapi kötelező zárva tartást, vagyis újra lehet vásárolni. Összeállításunkból kiderül, hol nyitnak már holnap.

A SPAR Magyarország fokozatosan vezeti be új nyitvatartási rendjét. Április 17-én csak a már korábban is betervezett, 67 SPAR-logós egység tart majd nyitva.

A munkavállalói érdekében a Lidl nem nyitja ki üzleteit most vasárnap.

Az ALDI a vásárlói igényekre tekintettel már most vasárnap kinyitja mind a 108 áruházát, vasárnaponként 8 és 18 óra között várják a vásárlókat.

A TESCO 147 üzletének ajtajai nyílnak ki vasárnap hajnali 5, illetve 6 órakor. Este 10 óráig Nyírbátorban, Mátészalkán, Nyíregyházán, Kisvárdán és Vásárosnaményban olyan dolgozók várják a vásárlókat, akik önként vállalták a munkát.

A Decathlon Facebook-oldalán jelentette be: „Fontosnak tartjuk, hogy munkatársainkkal egyetemben alaposan felkészüljünk az újabb változásra. Áruházaink így május 8-ától várják újra vásárlóinkat vasárnaponként.”

A Penny Market minden üzlete kinyit most vasárnaptól 8–18 óra között.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!