Városi legendák a szexről, amelyeknek van valóságalapjuk!

Mindenkinek van egy-két pikáns története, amelynek főszereplője egy ismerős ismerőse. Bár a legtöbb ilyen sztori csak kitaláció, van néhány olyan eset, amelynek tényleg van valóságalapja.

Összeragadhatunk szex közben?

A penis captivusnak nevezett, meglehetősen ritka jelenség során szeretkezés közben a hüvely izmai begörcsölnek, és a szokásosnál erősebben ölelik körbe a péniszt. Ez egyrészt meglehetősen fájdalmas, másrészt szinte lehetetlenné teszi, a pénisz kihúzását a hüvelyből.

A szakemberek nem tudják pontosan, mi okozza a jelenséget, de úgy vélik, a vaginizmussal lehet összefüggésben. Eddig mindössze néhány esetet írtak le, bár valószínű, hogy sokkal több párral megtörténik, mint sejtik, a görcsök ugyanis ritkán tartanak néhány másodpercnél tovább.

Orgazmust okozhat egy gyógyszer?

A gyógyszereknek sokféle mellékhatásuk lehet, meglepő módon, akár az orgazmus is közéjük tartozhat – bár ez meglehetősen ritka. A különleges mellékhatás egy antidepresszáns szedőinél jelentkezett, igaz, mindössze öt százalékuk számolt be arról, hogy a gyógyszer szedése során, ásítás közben elélveztek.

A betegek reakciói nagyon különböztek: egy nő elárulta, olyan élvezetet szerzett neki a gyógyszer, hogy jóval tovább szedte, mint kellett volna, egy férfi viszont arról panaszkodott, hogy szinte folyamatosan óvszert kellett viselnie a “váratlan” orgazmusok miatt.A betegek reakciói nagyon különböztek: egy nő elárulta, olyan élvezetet szerzett neki a gyógyszer, hogy jóval tovább szedte, mint kellett volna, egy férfi viszont arról panaszkodott, hogy szinte folyamatosan óvszert kellett viselnie a “váratlan” orgazmusok miatt.

Megvakulhatunk a szextől?

Jó néhányan hallottuk már a figyelmeztetést: a túl sok szex, illetve a maszturbálás káros az egészségre, és rengeteg egészségügyi problémát okozhat, a szőrös tenyértől a gerincferdülésig. A vakság is a lehetséges “mellékhatások” között lehet, ám ez valóban megtörténhet – igaz, eddig egyetlen esetet írtak le.

Egy 66 éves férfi számolt be arról, hogy minden alkalommal ideiglenesen elveszíti a látását, amikor orgazmusa van. Az orvosok rájöttek, hogy egy ér a szexuális együttlét során rövid időre elzáródik, ez okozza a “vakságot”. A jelenséget gyógyszeres kezeléssel szüntették meg.

hazipatika.com

Minden vélemény számít!