„Vagy ideadsz mindent vagy leszúrunk” – Veszélyesek lennének a vásárosnaményi utcák!?

fejlesztesek Vasarosnameny
késelés

Illusztráció

Vásárosnamény – Egy felháborodott olvasónk küldte ezen levelet, mely a vele és ismerőseivel történt inzultusról szól. A levelet természetesen változtatás nélkül közöljük!

Gondolom mindenkivel megtörtént már az a dolog, hogy roma nemzetiségű emberek sértő kifejezéssel  illették önöket. Velem ez nem egyszer megtörtént már gyalogosan is és kerékpározás közben is. Legtöbbször fizikai tettlegességig fajulhatott volna a szóváltás ha én a dolgot nem hagyom rá. Legtöbbször ezt csak viccnek szánják egy jó heccnek hogy ezt a ,,köcsög,, magyar megszopatjuk/megijesztjük. Ettől durvább is történ már velem ebben a kis ártatlannak tűnő városban. El akarták nem egyszer tulajdonítani a kerékpáromat amit nem a sarki boltban vettem 25000Ft-ért hanem annak a majdnem hatszorosáért egy Kisvárdai kerékpárszaküzletben. Eddig abban a hitben voltam, hogy ez csak velem történhet meg míg el nem indultam a napi megszokott körömre ma délután. Menet közben összefutottam a barátommal akivel váltottunk pár szót. Jött a jeges víz mikor lehúzta a biciklis kesztyűt és megmutatta a kézfejét és az alkarját… tele vágásnyomokkal. Ezt fokozta még mikor a pólóját felhúzta és a vese tájékán egy 15 cm-es késnyomot mutatott. Gondolom mindenkinek világos mi történhetett, 2 roma nemzetiségű fiatalember megtámadta pihenés közben a Kraszna-hídon. Idézem mi történt elmondása szerint: „Vagy ideadsz mindent vagy leszúrunk a gecibe”. Ő nem adta magát könnyen és sikerült némi jobb és balhorog árán elmenekülnie. Feljelentést feleslegesnek tartott tenni mert ismeretlen személy ellen kevés az esély, hogy tudnak valamit is tenni. Kérem a Vásárosnaményi lakosokat vigyázzanak magukra és egymásra, hogy a közeljövőbe ilyen ne történhessen. És próbáljuk meg együtt fellendíteni a közbiztonságot.

 

Üdv: egy naményi lakos

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!