fejlesztesek Vasarosnameny
Üzemi baleset kezelését gyakorolták a tűzoltók Mándokon

Fotó: Kisvárda KvK

Mándok településen komplex külső védelmi terv gyakorlatot tartottak, a résztvevők, az alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó, Transit-Speed Kft. telephelyén történt üzemi baleset kezelését gyakorolták, amelyen a település polgári védelmi szervezete mellett a záhonyi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók, valamint a Katasztrófavédelmi Mobil Labor beosztott állománya is részt vett.
A feltételezett helyzet szerint az üzem területén az ammónium nitrát tárolására szolgáló csarnokban tűz keletkezett. Az égés során toxikus gázok fejlődtek, az üzem vezetője értesítette a település polgármesterét. A rendelkezésre álló információk alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója intézkedett a polgármester irányába, a külső védelmi tervben foglaltak életbe léptetésére, a veszélyeztetet település vezetője elrendelte a lakosság riasztását és veszélyhelyzeti tájékoztatását, valamint az érintett településrészen élők kimenekítését. A hétfői gyakorlat vezetője Pekó László polgármester volt, a társ és rendvédelmi szervek közül a Helyi Védelmi Bizottság, a Rendőrség, a MÁV Zrt. és szervezetei, a Mentőszolgálat, a Népegészségügy és a Közút képviselői vettek részt.

Aros László tű. alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a feladatok végrehajtását megfelelőre értékelte és kiemelte, hogy a gyakorlat elősegítette a Transit-Speed Kft. feltételezett veszélyeztető hatásainak eredményes kezelésére való felkészülést, ezáltal hozzájárult a közbiztonság javításához.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!