Utolsó helyen Magyarország a nyugdíjas toplistán

40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

nyugdij3

A legutolsó helyen van Magyarország azon a listán, amely azt értékeli, milyen egy adott országban nyugdíjasként élni. A maximum 100 pontból hazánk mindössze 23-at szerzett, míg a legjobb eredményt elérő Norvégia 65-öt – írja a portfolio.hu.

Az Aging Society Indexben egy kutatócsoport 18 országot pontozott aszerint, hogy milyen módon gondoskodnak az idősebb lakosságról, az alábbi szempontok mentén: vizsgálták, milyen lehetőségük van az idősebb embereknek a társadalomhoz való hozzájárulásban: például milyen a 65 év felettiek foglalkoztatottsága és milyen informális tanulási lehetőségeik vannak – idézi a portál,a quartz.com hírét.

Megnézték, milyen az időseb korúak életminősége a várható élettartam és az 50 év felettiek élettel való elégedettségének vizsgálatával.

A Gini-index alapján azt is vizsgálták, milyen az idősebbek között a szegénységi arány vagy az “ételbiztonság”. Kíváncsiak voltak arra is, milyen az idősebbek és a fiatalabb generáció kapcsolata.

Végül vizsgálták az idősebbek esetében azt is, milyen bevétellel,nyugdíjjal rendelkeznek, illetve milyen biztonsági háló veszi őket körül.

A fenti szempontok alapján egy ország maximum 100 pontot gyűjthetett össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!