ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojások fehérjét a fele (10 dkg) porcukorral (nagyon9 kemény habbá verjük, majd félretesszük.
- Egy nagyobb keverőtálban mixerrel fehéredésig keverjük a tojások sárgáját a maradék porcukorral (10 dkg), majd a vízzel.A sütőporral elkevert liszthez keverjük a darált diót, majd apránként belekeverjük a tojássárgájás masszába, végül lazán, de alaposan beleforgatjuk a félre tett tojáshabot is.
- Nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a diós tésztát, és óvatosan elegyengetjük a tetejét. A forró sütő középső rácsára csúsztatjuk, és kb. 20-25 percig sütjük. Kivesszük, és ha kicsit kihűlt a tészta, megkenjük a baracklekvárral.
- A töltelékhez megmelegítjük a tejet, ízesítjük cukorral, rumaromával, majd egy pillanat alatt, egyesével megmártogatjuk benne a babapiskótákat, és szép sorban kirakjuk velük a tészta tetejét.
- A krémhez a két csomag pudingporból a tejjel sűrű pudingot főzünk, majd gyakori kevergetés mellett kihűtjük, és közben 1 teáskanálnyi vajat keverünk bele (hogy ne bőrösödjön meg a teteje).
- Kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd apránként kanalazva hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és szép habos krémmé keverjük. Ezt a krémet kenjük a babapiskóták tetejére.
- A habtejszínt felverjük habbá, a süteményt bevonjuk a tejszínhabbal, étcsokoládét reszelünk rá, végül megszórjuk darált dióval. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.Tálalásnál kockára vágva kínáljuk.
HOZZÁVALÓK
- A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 10 ek hideg víz
- 1 csipetnyi só
- A töltelékhez:
- 4-5 ek baracklekvár
- 3 dl tej
- kevés cukor
- 3 ek rumaroma
- 1 csomag babapiskóta (10 dkg)
- A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag főzős vaníliapuding
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 5 dkg reszelt csokoládé
- 2 ek darált dió