40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny

Újra kapható lesz a kazettás rádió

A Crosley nevű cég bevállalta, amit eddig nem sokan mertek megtenni: a retróhullámot meglovagolva újra kazettás rádiót dob a piacra.

Talán a retró életérzés, talán az értékállóság miatt, de az elmúlt években ismét egyre népszerűbbekké váltak a hanglemezek, velük együtt pedig a lemezjátszók. Nem csoda, hogy a startupok lecsaptak a lehetőségre, a szomszédos Szlovéniában például egy egyszerre futurisztikus és retró készüléket raktak össze.

Ezt a hullámot lovagolta meg a Crosley is, amely 1992-ben dobta piacra az első lemezjátszóját, az elmúlt években pedig olyan szuper készülékeket mutattak be, mint például ez itt.

A cég viszont most emeli a tétet – a lemezjátszó után ezúttal

egy kazettás rádiót készítettek.

Egész pontosan kettőt. A felszereltségét tekintve mindkettő ugyanazt adja: egy mono hangszórót, AM/FM rádiót, beépített mikrofont, és egy “egyirányú” kazetta lejátszó egységet, szóval a kazettánál nekünk kell betenni a B-oldalt.

A CT100-as modell 60 dollárba (kb. 17 ezer forint) kerül, ezért cserébe SD-kártyaolvasót és USB-slotot is kapunk, ha esetleg ezekről szeretnénk zenét lejátszani. A 70 dolláros (kb. 20 ezer forint) CT200-as a magasabb összegért cserébe többek között egy VU-méterrel is rendelkezik, ami sokkal menőbbé teszi az egészet.


© Crosley

HVG.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!