fejlesztesek Vasarosnameny
Újabb Települési Önkéntes Mentőcsoportok szereztek minősítést

Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tovább folytatódott a települési önkéntes mentőcsoportok rendszerbeállító- és minősítő gyakorlata. A gyakorlat során a Rakamazi-, Tiszanagyfalui-, Tiszadadai- és a Tiszalöki Települési Önkéntes Mentőcsoportok alapvető vízkárelhárítási tevékenység szakterületre szereztek minősítést.

Az önkéntes mentőcsoport gyakorlata elméleti felkészítéssel kezdődött, melynek keretében a fegyveres összeütközés során végrehajtandó polgári védelmi feladatok kerültek ismertetésre. A felkészítés munka- és balesetvédelmi oktatással zárult. Az önkénteseknek be kellett bizonyítaniuk, hogy képesek ideiglenes gát, buzgár elfogó medence, töltés bordás megtámasztás kiépítésére és logisztikai feladatok ellátására. A gyakorlatelemek végrehajtását a FETIVIZIG munkatársa irányította, így biztosított volt a szakszerű tevékenység. A gyakorlat az önkéntes mentőcsoport állományának ünnepélyes eskütételével zárult.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!