40 eves vasarosnameny logo fejlesztesek Vasarosnameny

pénzügyőrség

Záhony – A Magyar Idők szerint a Központi Nyomozóhatóság a NAV újabb nyolc pénzügyőrét hallgatta ki vesztegetés miatt. A nyomozás adatai alapján az ukrán cigarettacsempészet állhat a háttérben.

A Szabolcsonlinenak nyilatkozott dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője, aki elmondta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal újabb 8 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként a záhonyi cigaretta-csempészéssel összefüggésben. A november 17-i akció során kilenc helyszínen tartottak házkutatást, és nyolc pénzügyőrt hallgattak ki gyanúsítottként minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt. A gyanúsítottakat nem vették őrizetbe.

A lapnak a helyettes szóvivő úgy nyilatkozott, hogy „a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették az Ukrajnából Magyarországra a megengedettnél nagyobb mennyiségű, ukrán eredetű cigarettát és más terméket csempésző személyeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett személyek gépkocsijában elrejtett árukat” – olvasható a portálon.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2015 júliusában a 18 záhonyi pénzügyőrt és három civilt vettek őrizetbe, majd hallgattak ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt. Közülük 19-en jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Októberben 21, a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrtvettek őrizetbe, őket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Később kiderült, hogy a vesztegetési ügynek már 38 gyanúsítottja van, 20 rendőrt pedig előzetes letartóztatásba helyeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!