Új termálvizes medencével, csúszdával és beléptetővel bővül a vásárosnaményi Szilva Fürdő

fejlesztesek a vásárosnaményi Szilva Fürdőben

Vásárosnamény – Az elmúlt években a Bereg szívében, Vásárosnamény számos közönségcsalogató attrakció és fejlesztés valósult meg Vásárosnamény Város Önkormányzata, és a hozzá köthető intézmények által. A beregi városba áramló több milliárd forint, a város infrastruktúrája mellett, az ide érkező turisták és kikapcsolódni vágyó helyiek pihenését is nagy mértékben szolgálja. A turisztikai fejlesztések következő állomása, a térség egyik leglátogatottabb turisztikai helyszíne, a Szilva Termál- és Wellnesfürdő – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor polgármester.

A városvezető kihangsúlyozta továbbá azt is, hogy a város vezetése fontos feladatának tartja, Vásárosnamény kiemelt turisztikai attrakcióinak támogatását és annak fejlesztését. Az ide látogató turisták számának növelésével ugyanis, nagyobb bevételre tehet szert Vásárosnamény Város Önkormányzata. A bevétel növekedés pedig a város egyéb területeinek fejlődését segíti, mely kihatással van Vásárosnamény gazdasági- és  infrastrukturális hátterére is.

A jelen és a jövőben megvalósuló fejlesztésekről Hankovszkiné Medve Mónikát, a Szilva Termál- és Wellnessfürdő vezetőkét kérdeztük. A Szilva Fürdő igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a mostoha időjárás ellenére is megkezdte idei nyári szezonját az intézmény. A téli szezont követően, számos karbantartással egybekötött fejlesztés valósult meg, az általa vezetett intézményben. Ennek első állomása a kinti medence rekonstrukciója volt, ahol egyebek mellett burkolatcsere, fugázás, illetve az elhasznált medence elemek, mint a lefolyórács, lábmosók cseréje és burkolása is megtörtént. A medence immár nyitva áll a nagyközönség előtt, de a szeszélyes májusi időjárásnak köszönhetően, annak használta egyenlőre még várat magára. A kinti munkálatok sorát a fürdő előtti tér parkosítása követte, ahol több fa ültetése mellett a füvesítés is megtörtént.

A külső fejlesztések sora ezzel nem ért véget, hiszen az intézmény hátsó részén napelempark került kiépítésre, mely által a Szilva Fürdő költséghatékonysága megnövekedett, energiatakarékosabbá válva ezzel.

A belső tér felújításaira is kitért, ahol megtudhattuk azt, hogy a szállodai szobák teljes felújításon mentek keresztül. A munkálatok során azok festését és tapétázását követően, új arculatot kapott minden szoba. E mellett új dekorációk, függönyök és ágynemű huzatok is beszerzésre kerültek, mely által még családiasabbá és otthoniasabbá varázsolták a vendégek itt tartózkodását.

Ezen túl az intézmény egész területén, az évszaknak és ünnepeknek megfelelő, kreatív díszítés kápráztatja el az ide látogatókat.

A külső- és belső fejlesztések mellett, új szolgáltatások is színezik az intézményt, hiszen a nem régiben kialakított tangentor kádra megkapták a működési engedélyt, így a hidromasszázs szolgáltatást, a rendelőben igénybe vehető OEP támogatás nélkül, rehabilitáció és prevenció céljából, orvosi javaslatra immár mindenki használhatja.

A jövőbeni fejlesztések és tervek sorára is kitért a fürdő vezetője. Elsőként a kinti termálvizes medence kialakítására kerül majd sor, amely a téli hónapokban reményei szerint, osztatlan sikert arat majd a vendégek körében. Megvalósításra kerül továbbá az elektronikus beléptető rendszer, mely a fürdő egész területét érinti majd. A fejlesztéssel a Szilva Fürdő nívójának emelése mellett, a vendégek biztonságérzetének növelése is a céljuk.

Zárásként elmondta, hogy számtalan fürdővendég felvetését is szeretnék teljesíteni azzal, hogy kinti csúszdát létesítenek a kinti medencében., melyet kortól és nemtől függetlenül mindenki használhat majd. A lehetőségek megvizsgálását követően erre a közel jövőben minden lehetőség adott lesz majd, így kivitelezésre vár ezen turisztikai attrakció is.

Vélemény, hozzászólás?