Új kedvezményt vezet be a kormány a lakásvásárlóknak – jól járhatnak a kétgyerekesek is

fejlesztesek Vasarosnameny
lakas
Jövő év végén kivezetik az új lakásokra vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos áfát, de a kormány gondolkodik egy hasonló, a lakásvásárlóknak nyújtandó kedvezmény bevezetésén – mondta Novák Katalin államtitkár. Az otthonteremtési program bővítését is tervezi a kormány – jól járhatnak a kétgyerekesek is.

Az otthonteremtési program legfontosabb eleme a csok, de kapcsolódik ahhoz kedvezményes hitelfelvételi lehetőség, az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs, és 5 millió forintig az áfa-visszaigénylés. Január 1-jétől pedig lehetőség van arra is, hogy ha harmadik vagy további gyerek érkezik, akkor a fennálló jelzáloghitelekből egy-egy milliót elengednek – mondta az államtitkár.

Folytatni fogják a programot, a 2019-es költségvetésben 242 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

A kétgyerekeseknek is kedveznének

Jelenleg a kormány előtt van egy javaslatcsomag az otthonteremtési program további egyszerűsítésére és bővítésére, felmerült például, hogy a kétgyermekesek esetében is biztosítsanak hitellehetőséget – mondta Novák.

Új kedvezmény a lakásvásárlóknak

Bár a kormány döntött arról, hogy 2019 végén kivezetik az új lakásokra vonatkozó kedvezményes, 5 százalékos áfát, gondolkodnak egy hasonló, a lakásvásárlóknak nyújtandó kedvezmény bevezetésén. Novák szerint kormánydöntés még nincs a javaslatokról, az legkorábban ősszel várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!