40 eves vasarosnameny logo zoard vasarosnameny fejlesztesek Vasarosnameny
Új gyermekotthont adtak át Mátészalkán

© Fotó: Pusztai Sándor

Mátészalka – A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyermekvédelmi központ mátészalkai gyermekotthona 160 férőhellyel várja az állami gondoskodásban élő gyerekeket és fiatal felnőtteket – közülük 48-an költöztek át a szerdán átadott új épületbe. Repelik Anikó intézményvezető elmondta: arra törekszenek, hogy a fiatalok a társadalmi integráció jegyében nevelkedjenek, úgy, hogy minden feltételt biztosítani tudjanak számukra ahhoz, hogy felkészülhessenek az önálló életvitelre.

Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója kiemelte: a szociális és gyermekvédelmi ágazat az elmúlt három évben 2 milliárd forintot fordíthatott Szabolcs megyében a körülmények javítására, ami mögött komoly munka és összefogás van. – Jelenleg 18 ezren élnek állami gondoskodásban, 65 százalékuk nevelőszülőknél, és vannak közöttük különleges szükségletű, valamint speciális igényű gyerekek is. Akik velük élnek és dolgoznak, a munkájukat szívvel-lélekkel végzik, és emberként nevelik a rájuk bízottakat, akik viszonozzák ezt az emberséget.

Szabolcsonline

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Minden vélemény számít!